Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Southport een waar golfparadijs


Ook zo genoten van het British Open op Royal Birkdale Golf Club en begint het al een beetje te kriebelen. U kunt zelf ook de strijd aangaan met deze fameuze linkscourse en ervaren wat winnaar Jordan Spieth allemaal te verduren heeft gekregen. En in de nabije omgeving liggen ook nog tal van andere pareltjes.


Royal Birkdale ligt aan de Golf Coast England. Er zijn maar weinig golfregio's in de wereld met zoveel gerenommeerde golfbanen als Southport Golf Tour.

Birkdale speelt dan misschien de hoofdrol in de regio, maar de rest van golfbanen mag er ook zijn. Bijvoorbeeld die van Hillside Golf Club, dat aan Royal Birkdale grenst en daardoor bijna letterlijk en figuurlijk in de schaduw van zijn fameuze buurman ligt. Maar Hillside biedt championship golf op zijn best. De eerste negen holes zijn vlak en liggen parallel aan de spoorbaan, die Hillside scheidt van de door James Braid ontworpen Southport & Ainsdale Golf Club waar in 1933 en 1937 de Ryder Cyp werd gespeeld.

Ten noorden van Birkdale bevindt zich Hesketh Golf Club, de oudste golfbaan (1885) in de regio. Zoals veel van de Southport banen is Hesketh deels links- deels parkbaan. Terug naar het zuiden komen we bij Formby Golf Club, dat vier keer het Brits Amateur Kampioenschap organiseerde. Nog verder naar het zuiden en u komt bij een van meest ondergewaardeerde linksbanen van Engeland:. West Lancs Golf.