Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

KLM Open Charity Battle levert 55.000 euro op


De Charity Battle, het jaarlijkse golftoernooi met bekende Nederlanders aan de vooravond van het KLM Dutch Open 2017 , is gewonnen door het team van Fonds Gehandicaptensport.

Op golfbaan The Dutch werd het team van de LINDA.foundation verslagen. Verliezers waren er eigenlijk niet, want beide goede doelen ontvingen een cheque van 27.500 euro.

De KLM Open Charity Battle werd dit jaar voor het eerst gespeeld voor en door twee goede doelen. In de nieuwe opzet streden de teams van Fonds Gehandicaptensport en de LINDA.foundation tegen elkaar in een spannend matchplay format, vergelijkbaar met de Ryder Cup.
Beide goede doelen ontvingen zaterdag aan het eind van de dag een cheque van 27.500 euro. Als winnende team, verzekerde het Fonds Gehandicaptensport zich bovendien van een uitnodiging voor de KLM Open Charity Battle in 2018.

Captains Peperstraten en Rietbergen (foto: Tim Buitenhuis)

Beat The Pro

Op hole 14 kregen de deelnemers al een voorproefje op Beat The Pro, het spectaculaire onderdeel van het KLM Open waarbij amateurs het mogen opnemen tegen pro’s. In het golfstadion namen de deelnemers aan de Charity Battle het op tegen paragolfer Monique Kalkman.

KLM Open

Donderdag begint op The Dutch het KLM Dutch Open 2017. Het toernooi kent dit jaar een prachtig deelnemersveld met majorwinnaars Ernie Els en Padraig Harrington, voormalig nummer 1 van de wereld Lee Westwood en titelverdediger Joost Luiten als absolute blikvangers.