Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golfen in golfstaat Dubai


Afgelopen weekend is op
Jumeirah Golf Estates in Dubai de finale van de European Tour 2017 gespeeld; gewonnen door het grote Spaanse talent Jon Rahm. Met zijn elf schitterende golfbanen hoort deze zonovergoten golfstaat op de 'bucket list' van iedere golfer thuis.

En het zijn niet de minsten die golfbanen in Dubai hebben ontworpen: Ernie Els, Colin Montgommerie, Greg Norman, Ryder-Cup 2018 captain Thomas Björn en Sir Nick Faldo.

Op de Jumeriah Golf Estates werd afgelopen weekend de finale van de Europese Tour.

Al vele jaren is Dubai partner van de European en Ladies European Tour en is jaarlijks gastheer van drie grote toernooien, te weten: het dit weekend te houden DP World Tour Championship 2017, de Omega Dubai Desert Classic en de Omega Dubai Ladies Classic.

Vele grote namen hebben op de fairways en greens van de banen in Dubai gespeeld en wat is er nu leuker dan bijna letterlijk in de voetstappen te treden van golfgrootheden als Seve Ballesteros, Tiger Woods, Rory McIlroy, Sergio Garcia, Ernie Els, Annika Sorenstam of Shanshan Feng. De combinatie van het bezoeken van een van de Pro Tour wedstrijden met een golfvakantie is de ultieme ervaring.

Geslaagden

Elf golf- en clubprofessionals uit de Verenigde Arabische Emiraten hebben onlangs hun Club Management Diploma van de Club Managers Association of Europe in ontvangst mogen nemen.

De elf geslaagden zijn Abdulla Al Noon van de Dubai Creek Golf & Yacht Club, Jonathan Craddock, Stephen Deane, Craig Haldane, Rhys James en Bryan Smyth allen van de Emirates Golf Club, Phillip Dobson van The Track Meydan Golf, Martin Duff van de Sharjah Golf & Shooting Club, Ed Edwards van de Abu Dhabi National & Saadiyat Beach Golf Clubs, Chris Ng'ang'a van de link:http://bodyandsoulhealthclub.com|Body & Soul Health Club|nieuw en Howie Roberts van Yas Links.

Alle elf hebben in de afgelopen twee jaar met success het Management Development Program (MDP) deel I en II gevolgd en zijn uiteindelijke voor het examen geslaagd.
Deze cursus wordt inmiddels in Schotland, Engeland, Ierland, Frankrijk, Spanje, Italië en de Verenigde Arabische Emiraten aangeboden.

Voor dit en volgend jaar rolt de CMAE nog twaalf andere MDP cursussen uit in het Verenigd Koninkrijk, Europa en het Midden-Oosten, waarvan twee cursussen in mei 2018 in Dubai plaats zullen vinden.


Foto:
Van links naar rechts. Boven: Stephen Deane, Marcus Casey, Nic Davies, Abdulla Al Noon, Chris May, Fiona Smith en Jonathan Craddock. Beneden: Phil Dobson, Ed Edwards, Chris Ng'ang'a . W. Craig Haldane, Bryan Smyth en Rhys

I