Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Failliete golfclubs gered


Golfcentrum Weesp, dat eerder dit jaar failliet ging, en Golfbaan de Stok in Roosendaal, dat half oktober hetzelfde overkwam, zijn gered. Voor beide banen zijn kopers gevonden.

Golfvereniging Weesp is eigenaar geworden van het golfcentrum met een 9-holes par-3 baan. Hoewel de vereniging met 400 leden (in 2016) gezond was, werd het vorig jaar overvallen door het onverwachte vertrek van de exploitant, die in juni van dit jaar failliet werd verklaard.De baan bleef echter open doordat de leden van de club zelf de baan onderhielden en die financierden. Na maanden van gesprekken en onderhandelingen met onder andere de curator, de bank, de gemeente Weesp en Van de Loosdrecht Makelaars, die in opdracht van de schuldeisers op zoek ging naar een koper, is de kogel nu door de kerk. De vereniging is eigenaar van het golfcomplex geworden. Tijdens de algemene ledenvergadering is besloten om eigendom en exploitatie van het golfcomplex zo snel mogelijk in een nieuw op te richten stichting onder te brengen.

De club heeft een oproep gedaan aan leden om geld te lenen aan de vereniging voor de financiering. Een groep leden is nu al bereid gevonden dit te doen. Voorlopig is het bestuur actief een overbruggingsfinanciering op te zetten. Daardoor ontstaat er meer tijd voor de opzet van de crowd funding.

De Stok

Een ander golfcomplex, Golfbaan de Stok in Roosendaal, ging half oktober failliet maar heeft heel snel een nieuwe eigenaar gevonden. De koper is Toine Berkelmans, sinds vier jaar ook eigenaar van Golfcentrum Dongen, dat net als De Stok een 9-holes baan is.

Bron:
Golf.nl

Foto:
Golfvereniging Weesp is gered door de eigen leden.