Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Genomineerden Golf Pers Prijs 2017


Ruud Taal en Jan Kees van der Velden zijn genomineerd voor de Golf Pers Prijs 2017. Taal verdiende zijn nominatie met de sprookjesachtige foto ('Frozen') van een golfbaan onder winterse condities. Van der Velden dankt zijn nominatie aan zijn artikel 'De wil om te slagen' dat in Golfers Magazine gepubliceerd is.


Afgelopen maandag werden de nominaties bekend gemaakt tijdens de eindejaarsavond van de Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten in het clubhuis van Golfclub Andersteinnieuw.
De Golfers Magazine serie 'GM was erbij' van Martijn Paehlig en de dagelijkse filmpjes van de redactie van golf.nl van het KLM Open haalden het niet.

Ruud Taal (links) en Jan Kees van der Velden maken nog kans op de Golf Pers Prijs 2017. (Foto Bert van der Toorn)<br />

De Golf Pers Prijs 2017 zal op 14 december worden uitgereikt tijdens de NGF Golf Awards in Huis ter Duin in Noordwijk.

Link:
Golfers Magazine
golf.nl


De winnende foto heeft als tekst:
De wending van de natuur maakt golfspelers even tot nietige acteurs in een gigantisch Frozen-decor. Op zo’n moment, als mist en rijp uitbundig hun werk doen, blijken golfbanen bij uitstek plaatsen waar moeder natuur zich uitermate op haar gemak voelt.
(Alphen aan den Rijn, 18 januari 2017, Parkbaan Golfclub Zeegersloot)

In het juryrapport staat over de foto :

Wie kent ze niet, de winterschilderingen van Hendrick Avercamp. Hij die begin 1600 al ‘kolvers’ vastlegde. Eén van de kenmerken van Avercamps schilderijen is dat deze vertellend zijn. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer anekdotes het lijkt te vertellen.
Deze reactie brengt ook de foto, genaamd ‘Wintersprookje’, naar boven.
Twee golfers die in een compleet bevroren en berijpt landschap hun (dagelijkse) ronde spelen. Niet tegengehouden door enig klimatologisch ongemak dan ook, gaan zij bijna letterlijk ‘op’ in de golfbaan.
Een foto waar je naar blijft kijken.