Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Bernardus Golf Club absolute top


Het heeft letterlijk en figuurlijk heel wat voeten in de aarde gehad, maar de nieuwe, prestigieuze, door de Amerikaanse architect Kyle Philips ontworpen Cromvoirtse Golf Club begint aardig vorm te krijgen.

Brand Loyalty oprichter Robert van der Wallen mag als de reddende engel gezien worden. Meer dan15 jaar gingen er verloren aan voornamelijk plannen maken, maar toen de Vughtse zakenman de portemonnee trok kwam er schot in de zaak. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de aanleg van wat een van de topbanen van ons land moet worden. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de baan precies open zal gaan. Er wordt alle tijd genomen om de baan in perfecte conditie te brengen. Naar verluidt zijn juni volgend jaar 9 speelklaar en gaan in september de tweede negen holes open.

Nog een half jaar en de golfers kunnen genieten van de nieuwe Bernardus Golf Club

Bernardus

Inmiddels heeft de nieuwe golfbaan ook een naam. Van der Wallen heeft namelijk enige tijd geleden 50 procent van de aandelen van eigenaar Ben Pon van de Bernardus wijngaard in het Californische Carmel overgenomen en de baan in Brabant is naar die wijngaard vernoemd.

Golfbaan Bernardus wordt van een kwaliteit en internationale allure die ongekend is voor ons land. Golfbaan- architect Kyle Phillips, bekend van onder andere Kingsbarns Golf Links in Schotland en GolfsociŽteit De Lage Vuursche bij ons, heeft carte blanche gekregen. Langzaam maar zeker beginnen de contouren van de baan zichtbaar te worden. De licht glooiende heidebaan bestaat uit drie compartimenten die gescheiden worden door bomen. Oude bomen blijven staan, maar er is ook nieuwe aanplant. Veel waterhindernissen zijn er niet, wel een kronkelend stroompje voor de greens 9 en 18 die voor het clubhuis liggen.

Sterrenchef

Niet alleen de baan zal van topkwaliteit worden. Ook in het restaurant van Bernardus, dat de naam Cromvoirt Noble Kitchen is gedoopt, zal op topniveau gekookt gaan worden. Daarvoor is 'sterrenchef' Edwin Kats van Noble (1 Michelin ster) uit Den Bosch aangetrokken.

Bron:Golf.nl