Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Waar KLM Open 2019?


Voor het derde achtereenvolgende jaar zal het KLM Open 2019 worden gehouden op The Dutch in Spijk. De 2019 editie wordt een heel bijzondere. Niet alleen wordt in dat jaar het honderdste Open gespeeld, maar hoofdsponsor KLM bestaat ook nog eens een eeuw. Dubbel feest dus. De grote vraag is dan ook: Waar wordt het KLM open 2019 gehouden?


Niet op de Kennemer Golf & Country Club, al was deze schitterende baan in het duinengebied bij Zandvoort wel nadrukkelijk in beeld bij organisator TIG Sports. Met 22 Opens geniet de Kennemer namelijk een grote reputatie bij zowel het internationale spelersveld als de sponsors.

Vanwege een op handen zijnde renovatie heeft De Kennemer afgehaakt voor het KLM Open 2019.

Renovatie

Maar bij de Kennemer staat de komende drie jaar een rigoureuze renovatieop het programma en het bestuur van de club acht het met de huidige kennis van zaken niet verstandig het KLM Open 2019 te organiseren. Ook omdat de wedstrijdkalender van de Europese tour voor 2019 nog niet bekend is en het dus nog onduidelijk is in welke periode het KLM Open 2019 gespeeld zal worden.

Waar dan wel?

Nu de Kenemmer heeft aangegeven dat het KLM Open 2019 niet op haar baan gespeeld zal worden, is er dus één concurrent minder voor de Hilversumsche en The International, onder de rook van Schiphol. De namen van deze twee banen worden het meest genoemd. Maar wie weet tovert organisator TIG Sports wel een verrassing uit de hoge hoed. Voor de nieuwe topbaan Bernardus in het Brabantse Cromvoirt komt het KLM Open 2019 te vroeg. Maar waarom niet weer eens een keer op de Haagsche of de Noordwijkse. Die organiseerden het Open respectievelijk twintig en elf keer? Overigens is de Hilversumscherecordhouder met 27 keer, dus… In april/mei weten we waarschijnlijk meer.

Link:
Kennemer Golf & Country Club
Hilversumsche Golf Club
The International
Koninklijke Haagsche Golf & Country Club
Noorwijkse Golfclub
The Dutch
KLM Open