Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Cambodja: van tempel naar tee


Cambodja wordt steeds populairder onder buitenlandse toeristen. In 2016 bezochten meer dan vijf miljoen vakantiegangers het Zuidoost Aziatische land en de verwachting is dat dit er in 2020 zeker zeven miljoen zullen zijn. Golftourisme staat nu nog in de kinderschoenen, maar dat gaat veranderen.


Op dit moment telt Cambodja negen golfbanen, waarvan er vier rondom de hoofdstad Phnom Penh liggen. Daaronder de oudste baan van het land, de Cambodia Golf & Country Club, die pas in 1996 werd geopend. Verder vinden we daar onder andere nog de door Nicklaus Design ontworpen Grand Phonm Penh Golf Club en de pas in 2013 geopende en door IMG gemanagede Garden City Golf Club.

Foto:<br />
Op de Dara Sakor Golf Club kan ook 's avonds gespeeld worden omdat de baan verlicht is.<br />
In het verleden is er op de Phokeethra Gountry Club voor de Asian Tour gespeeld.<br />

In Siem Reap bevinden zich drie banen, waaronder het door Nick Faldo ontworpen Angkor Golf Resort en de Phokeethra Country Club, waar tussen 2007 en 2010 het Johnnie Walker Cambodian Open voor de Asian Tour gespeeld is. Aan de kust, op zo'n honderd kilometer van de stad Koh Kong, ligt het Dara Sakor Golf Resort. Daar zijn twee van de drie banen (Ocean en Hill View) nu bespeelbaar, ook 's avonds omdat ze verlicht zijn. Een derde is nog in ontwikkeling. Daarnaast worden op het Vattanac Golf Resort op dit moment twee nieuwe, door Nick Faldo ontworpen banen aangelegd. Die liggen op slechts 15 kilometer van het stadscentrum van Phnom Penh en naar verwachting zal eind dit jaar de eerste baan bespeelbaar zijn.

Minister van toerisme Chea Bora ziet kansen voor het golftoerisme in zijn land, analoog aan de successen van buurlanden Vietnam en Thailand, maar benadrukt dat deze sector nog in de kinderschoenen staat. Echter: de belangrijkste bezienswaardigheid van het land - het Angkor tempelcomplex met s werelds grootste religieuze monument de Angkor Wat ligt vlakbij Siem Reap, dus is de stap van tempel naar tee snel gemaakt.

Met 3D Golfvakanties naar Cambodja

Cambodja is volgens 3D een uitstekende optie om te combineren met een golfreis naar Thailand. Met wel 10 directe vluchten per dag van Bangkok naar Siem Reap en ook naar Phnom Penh is een combinatie van deze landen eenvoudig te regelen.

Ook een rondreis in Cambodja is een van de mogelijkheden die 3D kan regelen. Kant-en-klare pakketreizen zijn er niet maar de golftouroperator maakt graag een voorstel op maat. Ga naar 3dgolf.nl.

Link:
Cambodia Golf & Country Club
Garden City Golf Club
Phokeethra Country Club
Angkor Golf Resort
Tourisme Cambodia