Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Pebble Beach, bedevaartsoord voor golfers


Pebble Beach heeft elk jaar een wedstrijd in het lucratieve Amerikaanse profcircuit en om de zoveel tijd is daar ook het US Open

De 47-jarige Amerikaan Steve Lowery versloeg in het tweede weekeinde van februari in een play-off de 45-jarige FijiŽr Vijay Singh en verdiende ruim een miljoen dollar met de triomf in de AT&T Pebble Beach National Pro-Am. Nergens beter dan op Pebble Beach kon Steve Lowery terugkeren aan de top van het internationale topgolf. De negentig jaar oude links in CaliforniŽ is wat The Old Course te St. Andrews in Schotland voor alle golfers van Europa is: het einde. Een soort bedevaartsoord voor golfers.Pebble Beach ligt aan de Atlantische kust boven Carmel Bay, op 200 kilometer afstand van San Francisco. De originele links aangelegd op het schiereiland van Monterrey dateert van 1919 en is een ontwerp van Jack Neville, destijds amateur-kampioen van CaliforniŽ. Hoewel het geen links is in de ware zin van het woord, wordt Pebble Beach wel zo genoemd. Acht holes raken de Grote Oceaan. Er komen afschrikwekkende rotspartijen in het spel.

Meest gefotografeerde hole


Hole 7 is een van de meest gefotografeerde ter wereld, een korte par-3 over de rotsen. Zowat alle ijzers uit de tas zijn noodzakelijk om de 95,5 meter over de kliffen te overbruggen. Hole 7 is een van de meest gefotografeerde ter wereld, een korte par-3 over de rotsen. De wind heeft daar bijna altijd vrij spel. Kleine adstructie: in 1992 won de Amerikaan Tom Kite het US Open. De titelwinnaar 1992 sloeg op zaterdag op deze hole een sand wedge en op zondag een ijzer-6. Grote kampioenen, Tiger Woods incluis, staan op de tee altijd te twijfelen over hun clubkeuze.

AT&T Pebble Beach National Pro-Am


Pebble Beach heeft elk jaar een wedstrijd in het lucratieve Amerikaanse profcircuit en om de zoveel tijd is daar ook het US Open. De laatste keer, in 2000, won Tiger Woods. De 100ste US Open in 2010 zal ook weer op de golfbaan der golfbanen worden gehouden. Bij de AT&T Pebble Beach National Pro-Am, wanneer welgestelde amateurs alsmede beroemde filmsterren de eerste drie dagen worden gekoppeld aan de professionals, wordt ook gebruik gemaakt van andere golfbanen in het Cypress Point Resort, zoals Spyglass Hill en Poppy Hills. De slotronde is altijd op Pebble Beach Links, waar meestal de middenholes acht, negen en tien een cruciale rol vervullen.

Pebble Beach spelen, en dan stervenÖ


Pebble Beach (6245 meter lengte) is niet alleen het einde voor de Amerikaanse topgolfers, maar ook en vooral voor de amateur-speler. Eťn keer Pebble Beach spelen, en dan stervenÖ Zoiets. Het kost wel een paar centen. Een rondje op Pebble Beach Links kost anno 2008 het lieve sommetje van 495 dollar, inclusief buggy. Dit is pakweg Ä 320. Om kans te maken om af te slaan op deze fameuze golfbaan, kan het beste achttien maanden tevoren een teetime worden gereserveerd. Alleen als u in een hotel verblijft dat aan de golfbaan gelieerd is, maakt u misschien kans om wat eerder aan de slag te kunnen. Is het bedrag van bijna $ 500 te begrotelijk, dan zijn Spyglass ($ 330), Poppy Hills ($260) en Delmonte GC ($ 110) een stuk goedkoper. Uiteraard exclusief de reis ernaartoe.

Wij speelden onlangs Pebble Beach bij de Golf-In in Heesh (Noord-Brabant). En het moet gezegd; het is een enorm leuke ervaring geweest. Pebble Beach is daarop waarheidsgetrouw weergegeven en ook indoor moet je alle valkuilen, kliffen, uphill en downhill meerekenen met je slagen.

Pebble Beach op de simulator


Is dat allemaal ook nog te kostbaar, dan is er nog het alternatief van het spelen van Pebble Beach via de golfsimulator. Wij speelden onlangs Pebble Beach bij de Golf-In in Heesh (Noord-Brabant). En het moet gezegd; het is een enorm leuke ervaring geweest. Pebble Beach is daarop waarheidsgetrouw weergegeven en ook indoor moet je alle valkuilen, kliffen, uphill en downhill meerekenen met je slagen. We begonnen er met de nodige scepsis aan en dachten dat het een peace of cake was, maar uiteindelijk viel dat enorm tegen. En inderdaad die hole 7, daar ga je ook indoor de mist mee in.

Meer informatie over Pebble Beach op onze website.
Informatie over indoorgolfbaan op: Golf-in Heesh