Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Top-50 golfbanen in ItaliŽ


Volgens de Top 50 Italy van website top100golfcourses.com is Circolo Golf Villa d'Este, iets ten noorden van Milaan in de beboste heuvels boven het Montorfano meer, de beste golfbaan van ItaliŽ. De baan kwam van plaats vier.


De eerste golfbaan in ItaliŽ - de Florence Golf Club waar in 1905 het eerste Italiaans Amateurkampioenschap werd gespeeld - is in 1889 opgericht door Engelse golfers. Tegenwoordig telt het land 241 golfbanen. Meer dan twee derde van dat aantal ligt in de acht noordelijke regio's van ItaliŽ. Die 241 banen lijken een flink aantal, maar per hoofd van de bevolking (ItaliŽ heeft slechts 90.000 geregistreerde golfers) ligt dit lager dan in bijvoorbeeld BelgiŽ of Portugal. Hopelijk dat de keuze voor de Marco Simone Golf en Country Club als locatie voor de Ryder Cup 2022 de interesse bij de Italianen voor golf zal aanwakkeren.

Top-10

Circolo Golf Villa d'Este behoort tot de oudere golfbanen in ItaliŽ. De baan, ontworpen door Peter Gannon, werd in 1926 geopend en was in totaal twaalf keer gastheer van het Italiaans Open. De hoogste nieuwe binnenkomer is de Mountain course van Castelfalfi op plaats 21.
Kijk voor de complete top-50 op
Top 100 golfcourses

Circolo Golf Villa d'Este is de mooiste golfbaan van ItaliŽ.

Heeft u al eens in ItaliŽ gegolft? Laat dan een beoordeling achter op onze website. Ga naar Golfreiswijzer.nl

Link:
Top 100 golfcourses
Circolo Golf Villa d'Este
Marco Simone Golf en Country Club
Circolo del Golf Roma Acquasanta
Castelfalfi Mountain Course