Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Opaalkust en Médoc op Amsterdam Golf Show


Frankrijk heeft de golfer veel te bieden. Op de dit weekend te houden Amsterdam Golf Show geven twee bestemmingen - de Franse Opaalkust en de Médoc - acte de présence.


Aan de Opaalkust kunt u genieten van de frisse zeelucht terwijl u uw balletje slaat en in de Médoc kunt u uw rondje golf natuurlijk afsluiten met een heerlijk glaasje in de omgeving geproduceerde bordeauxwijn.

Opaalkust

'Golf en Côte d'Opale' is een samenwerkingsverband van negen golfbanen met in totaal elf 18-holes en drie 9-holes parcours. De Opaalkust ligt tussen Duinkerken en de baai van de Somme en is een verrassende streek met een kustlijn van 120 kilometer. Zoveel stranden, duinen en rotsen op zo'n korte afstand. Voor Nederlanders een ideaal vakantiegebied met prachtige golfbanen, zowel pal aan zee als in de duinen en bossen.
Voor wie het gebied wil ontdekken is een golfpass ontwikkeld. Deze geeft voor 250 euro per persoon het recht om binnen een periode van twee weken zes 18-holes parcours te spelen.

Médoc

Zuidelijker, op 25 minuten van Bordeaux ligt het Golf du Medoc Resort. Het is een must-try voor iedereen die de combinatie golf-gastronomie-wijnproeven-ontspanning als muziek in de oren klinkt. Dit resort ligt tussen de riviermonding en de oceaan, in een landelijke gebied van 200 hectare, en wordt algemeen gezien als een van de mooiste golfbanen van de wereld. Er zijn twee 18-holes golfparcours - 'Chateaux' en 'Vignes' - waarvan de eerste nu al drie keer binnen vier jaar is verkozen tot de beste baan van Frankrijk door World Golf Awards. Logeren kan in het MGallery by Sofitel Hotel & Spa en er is ook een uniek trainingscentrum.

Opmars

Het golfen beleeft momenteel een opmars in Frankrijk, onder meer omdat het na een eeuw afwezigheid in 2016 weer te zien was op de Olympische Spelen. In 2018 komt de Ryder Cup naar Parijs en ook dat geeft het Franse golf een boost. Meer dan 400.000 Fransen hebben een golfbewijs en bijna twee keer zoveel mensen speelt de sport met enige regelmaat.

Meer dan zestig exposanten zijn komend weekend te vinden op de locatie Amstelborgh-Borchland. Hier wordt voor de twaalfde keer de Amsterdam Golf Show georganiseerd. Naast het KLM Open is dit in Nederland nog steeds de enige gelegenheid om duizenden fanatieke golfers bij elkaar te ontmoeten. En dat ontgaat dus ook de Franse golfaanbieders niet.

Foto:
De golfbanen aan de Opaalkust liggen zowel aan het strand, als in de duinen en bossen.
Het Golf du Médoc Resort behoort tot de mooiste in de wereld.

Link:
Golf en Côte d'Opale
Golf du Médoc Resort
MGallery by Sofitel Hotel & Spa