Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Weiskopf Invitational op Castiglion del Bosco


Op Castiglion del Bosco Golf Club in Toscane, de enige door voormalig B ritish Open-winnaar Tom Weiskopf ontworpen golfbaan in continentaal Europa, zal op 18 en 19 mei het eerste Weiskopf Invitational gespeeld worden.

Het exclusieve tweedaagse evenement, waar Weiskopf zelf als gastheer zal optreden, wordt gehouden ter herinnering aan het door Weiskopf 45 jaar geleden gewonnen British Open. In het voor hem uiterst succesvolle jaar 1973 won Weiskopf maar liefst vijf toernooien, speelde de Ryder Cup en sloot het jaar af als nummer drie van de wereld.

De Castiglion del Bosco Golf Club is de enige privé golfbaan in Italië.<br />

Volgens General Manager David Waters is de in 2011 geopende Castiglion del Bosco Golf Club een van de mooiste privébanen in Europa. ''Het geniale van Tom's ontwerp is dat de holes op een natuurlijke manier opgaan in de zacht glooiende lijnen en contouren van de heuvels en de weilanden'', aldus Waters. Daardoor lijkt het, volgens Weiskopf, of de baan er al honderd jaar ligt. Naar eigen zeggen, kijkt hij erg uit naar een hernieuwde kennismaking met Castiglion del Bosco, te spelen met de leden en samen met zijn vrouw Laurie te genieten van een van de mooiste plekken in de wereld.

Waters is vereerd dat Weiskopf naar Toscane terugkeert om als gastheer van het prestigieuze internationale evenement op te treden. Het Weiskopf Invitational wordt een jaarlijks terugkerend toernooi voor leden, gasten en genodigden. Het maakt deel uit van een serie van exclusieve internationale golf- en wijnevenementen over de hele wereld, geďnitieerd door de oprichters en eigenaren van Castiglion del Bosco: Massimo en Chiara Ferragamo.

Castiglion del Bosco is de enige privé golf club in Italië en biedt haar leden naast onvergetelijke golf- en wijnervaringen ook toegang tot de wijngaarden op het landgoed, waar prestigieuze Brunello-wijnen worden gemaakt. Golf en wijn gaan dus hand in hand op Castiglion del Bosco. Zo kunnen de leden op de korte 19e Brunello hole een magnum Brunello proberen te winnen, voordat ze in het clubhuis van een mooi glas wijn kunnen genieten.

Link;
Castiglion del Bosco Golf Club