Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

'Eens in je leven reis' naar Ierland en Schotland


Carr Golf heeft een 'eens in je leven' reis naar topbanen in Ierland en Schotland aan haar programma toegevoegd. Gespeeld kan er worden op Old Head Golf Links, Royal Portrush en Portmarnock Golf Club in Ierland en Muirfield in Schotland.


Old Head Golf Links steekt op een ruig schiereiland dramatische de Atlantische oceaan in en dat garandeert unieke, adembenemende vergezichten. Plotseling van richting veranderende zeewind en een lay-out met golvende fairways zorgen voor alle natuurlijke uitdagingen die een golfer zich wenst. Om de trip extra aantrekkelijk te maken, wordt als optie een helikoptervlucht naar de baan aangeboden.
Royal Portrush

Royal Portrush is de enige baan in Noord-Ierland waar ooit (in 1951) het British Open is gespeeld. In 2019 is de baan opnieuw gastheer. De Dunluce Links, een van de twee banen op Royal Portrush, speelt door prachtige duinen met flinke hoogteverschillen en is een uitdaging voor iedere golfer. Een recente update, anticiperend op het Open, heeft geresulteerd in twee nieuwe holes, een nieuwe green op de achtste hole en diverse nieuwe back tees, die de baan bijna 200 meter langer maken.

Portmarnock

Sinds de oprichting in 1894 behoort Portmarnock consequent tot de beste linkscourses in de wereld en is een baan die iedere golfer gespeeld moet hebben. De boeiende vijftiende - de signature hole - is beroemde om zijn fabelachtige uitzicht op zee en moeilijkheidsgraad. Met een trio bunkers die de green omringen, is deze 204 yards par-3 even afschrikwekkend als mooi. Op Portmarnock wordt volgend jaar, samen met het nabij gelegen The Island Golf Club, het British Amateur gespeeld.
Portmarnock ligt op slechts een kwartier van het vliegveld van Dublin en op dag van aankomst kan dus al gespeeld worden.

Muirfield

Aan de oostkust van Schotland liggen de 36 holes van Muirfield, die ook op de 'bucket list' thuishoren van iedere golfer. Niet voor niets staat het spelen van die 36 holes in de golfwereld bekend als: the greatest day in golf. Geluncht kan er worden in het statige clubhuis, waar jasje/dasje verplicht is. Muirfield is sinds 1744 de thuisbasis van de The Honourable Company of Edinburgh Golfers en de door Old Tom Morris ontworpen baan bestaat uit twee concentrische ringen, waarin de tweede negen zich binnen de eerste negen holes bevinden. Tijdens het spelen komt de wind daardoor van vele kanten en maakt het spel extra moeilijk en aantrekkelijk.

Open

Carr Golf biedt ook een zogenaamd 2018 Open arrangement aan. Daarin een bezoek aan het British Open op Carnoustie, maar ook de mogelijkheid om na het Open zelf op Carnoustie te spelen.

Link:
Carr Golf
Old Head Golf Links
Royal Portrush Golf Club
Portmarnock Golf Club
Muirfield Golf Club
Carnoustie Golf Links