Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Wildcard KLM Open voor Max Albertus


Tijdens de ING Private Banking Golfweek in Tilburg wint Max Albertus (24) een wildcard voor deelname aan het KLM Open dat van 13-16 september op The Dutch in Spijk gehouden wordt. Albertus was de beste van de 28 deelnemende golfpro’s op de golfbaan Prise d’eau. Hij scoorde vier slagen onder par over negen holes.


KLM Open is het ultieme doel

Deelname aan het KLM Open is voor veel Nederlandse professionele golfers het ultieme doel, zo ook voor Albertus. De golfer uit Oss is al twee jaar golfpro en probeert door te breken tot de European Tour. Hij speelt momenteel op de Pro Golf Tour.

Max Albertus links en Robert-Jan Derksen met de KLM Open Trofee (foto: Tim Buitenhuis)

Albertus is echter geen onbekende op het KLM Open want in 2017 kreeg hij op het laatste moment een uitnodiging vanwege een late afzegging. In dat jaar was hij met zijn 48ste plaats de derde beste Nederlander. Met deze overwinning krijgt Albertus weer een unieke kans om kostbare ervaring op te doen in een toernooi van de European Tour.

Ontspannen en zonder verwachtingen

Max Albertus begon met golfen op zijn zesde levensjaar en traint nu onder andere op een nieuwe in Cromvoirt. Op de afslag van hole 1 kreeg Albertus de prijs uitgereikt uit handen van Robert-Jan Derksen en reageerde als volgt: “Dit was onverwacht. Ik reed vrijdagmiddag nog terug uit Oostenrijk waar ik een toernooi had. Ik was om twaalf uur ’s nachts pas thuis. Ik dacht ik ga gewoon meedoen, speelde supergoed, ontspannen en zonder verwachtingen. Dat is een beetje het geheime recept denk ik. Ik ben op weg naar de Europese tour, maar ik moet onderaan beginnen. Als ik in de top vijf eindig van de Pro Golf Tour aan het einde van het seizoen, kan ik promoveren. Het pro-leven bevalt heel goed. Ik kan er nog niet van leven, maar dit helpt zeker.”