Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Tanah Merah Country Club in Singapore


De Mexicaanse Lorena Ochoa kwam uit haar winterslaapje, zag de kleurige bloementuin Garden House van Tanah Merah Country Club in Singapore en overwon. Anders gezegd: in haar eerste wedstrijd van het seizoen knakte zij haar tegenstandsters en brak de Garden Course af! Twintig slagen onder par speelde de nummer één golfster van de wereld in het HSBC Women’s Champions in Singapore. Het Zweedse fenomeen Annika Sörenstam moest als tweede in het eindklassement na 72 holes niet minder dan elf slagen op de 26-jarige winnares toegeven.

Lorena Ochoa glorieerde in de bloemenpracht op de Garden Course van Tanah Merah Country Club te Singapore, een exclusieve golfaccommodatie uit 1982, gelegen aan de zuidkant van Changi Airport. De Australische architect Max Wexler maakte het ontwerp voor de championships course die ook al is gebruikt voor de Johnnie Walker Classic van de mannen en het Singapore Junior Amateur Open.

Spectaculaire holes


De Tanah Merah Country Club bestaat uit twee banen. De Garden Course met op elke hole drie verschillende bloembedden en de Tampines Course met wel honderd heesters en tropische palmen. De par-4 vijftiende is de meest spectaculaire hole met een eiland-fairway. Er zijn twee passages over water noodzakelijk alvorens je kan uitholen. De Tampines is het beste te spelen met buggies in tegenstelling tot de vlakkere Garden Course waar de golfer uitstekend uit de voeten kan met trolleys en caddies.

Alleen op introductie


Exclusiviteit staat hoog in het vaandel van de Tanah Merah Country Club dat een groot clubhuis heeft, een olympisch zwembad, squash- en tennisbanen, fitnessruimte en drivingrange en twee lounges voor golfers. Het is bepaald geen openbare golfbaan. Wie er wil spelen, kan er bijna alleen terecht als men geïntroduceerd wordt door een van de zowat drieduizend leden. Voor golfers die het zonder introductie moeten doen is slechts 3 plaatsen per dag beschikbaar. Daarvoor bestaan zelfs wachtlijsten.

Greenfee’s


In een opwelling naar de golfbaan zit er dus in Singapore niet in. Sowieso is het golfen in deze enclave in Azie een bijzonder kostbare aangelegenheid. Een rondje over 18 holes Garden Course kost $ 180. In het weekend is dat $ 300. omgerekend naar euro’s is dat ongeveer € 115 en € 195. De prijzen voor de Tampines course liggen lager, maar voor Nederlandse begrippen toch ook nog aan de prijs. Op weekdagen kost een greenfee voor 18 holes $ 130 en in weekend $ 260. (€ 84 resp. € 165). Deze greenfee’s zijn maar iets duurder dan die van andere golfclubs in Singapore.

Membership $ 450.000


Dat de golfsport in Singapore zeer exclusief is, bewijzen ook de entreegelden die de clubs rekenen. Wie op de websites van de verschillende golfbanen kijkt ziet dat het entreegeld voor een lidmaatschap zo maar $ 60.000 kan kosten. Daarnaast komt dan nog een maandelijks lidmaatschapsbedrag van meer dan $ 100. Voor Tanah Merah Country Club moet je als buitenlands lid zelfs $ 450.000 neerleggen om lid te mogen worden van de club. En dan klagen we hier in Nederland dat de golfclubs zo duur zijn.

Meer informatie over golfbanen in Singapore vindt u op onze website
Informatie over Tanah Merah Country Club op www.tmcc.org.sg/.
Informatie over HSBC Women’s Champions op www.hsbcgolf.com/.