Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Het RE/MAX Zuiderpark Open 2008


Op 23 mei aanstaande vindt de eerste editie van het RE/MAX Zuiderpark Open plaats. Een golfevenement in het Zuiderpark in Den Haag, waarvan het grootste gedeelte van de opbrengst naar Doe Een Wens Stichting gaat. Een klein deel van de opbrengst wordt besteed aan het opknappen van het Zuiderpark. Voor dit golfevenement wordt in het Zuiderpark eenmalig een 18-holes golfbaan (par 72) aangelegd, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bestaande voorzieningen. Bedrijven worden uitgenodigd om zich met een team in te schrijven voor het RE/MAX Zuiderpark Open 2008 om zoveel mogelijk geld voor het goede doel op te halen. Er kunnen maximaal 36 teams deelnemen.Joost Luiten signeert onder het toeziend oog van Hans Stiemsma (L) en Ben Zonneveld van de stichting Zuiderparkgolf de Nickent driver waarmee hij een aantal ballen heeft geslagen Het initiatief van Stichting Zuiderpark Golf is goed ontvangen bij het bedrijfsleven in de regio Haaglanden. Sinds de bekendmaking is het aantal deelnemende teams gestegen naar twintig. Er is nog ruimte voor 16 teams. Aanmelden kan tot 15 april. Daarnaast hebben zich een aantal nieuwe sponsors gemeld die een bijdrage willen leveren aan het golfevenement. Naast RE/MAX, hoofdsponsor en tevens naamgever van het evenement, hebben drukkerij PlantijnCasperie Den Haag en Steegman Installatietechniek hun naam gekoppeld aan de eerste versie van het RE/MAX Zuiderpark open.

VIP-team


Aan het RE/MAX Zuiderpark Open gaat ook een VIP-team deelnemen. Mario van der Ende, oud FIFA-scheidsrechter, houdt zich bezig met de formatie van dit speciale team. Verder zijn er andere bekenden die zich op eigen wijze inzetten voor het goede doel. Zo heeft Marnix Rueb, cartoonist, een unieke Haagse Harry prent gemaakt die gewonnen kan worden. Ook golfprofessional Joost Luiten steunt het fundraising initiatief van Stichting Zuiderpark Open. In een korte film, mogelijk gemaakt door Golfteam Holland, slaat hij een aantal ballen met de nieuwste driver van Nickent. Dezelfde driver zal als prijs, inclusief een handtekening van Joost Luiten, worden uitgereikt aan de winnaar van de longest drive.

Doe een wens


Het grootste deel van de opbrengst van het RE/MAX Zuiderpark Open gaat naar Doe een wens Stichting. Een organisatie met als doelstelling om wensen van Nederlandse kinderen te vervullen met een levensbedreigende ziekte, die tot gevolg kan hebben dat het kind niet ouder wordt dan achttien jaar. Een klein deel van de opbrengst van het golfevenement wordt gereserveerd om een project, bijvoorbeeld de rozentuin, in het Zuiderpark zelf te kunnen financieren, dat met een rijke historie een typisch stukje Den Haag is. Daarnaast zal een percentage van de opbrengst geschonken worden aan het Verkaart Development Team van de familie Verkaart die daarmee vele projecten in Kenia uitvoeren. Door deelname aan het evenement zal dus worden bijgedragen aan meerdere goede doelen.

Golfbaan Zuiderpark


Tijdens het RE/MAX Zuiderpark Open kan men in het Zuiderpark terecht op een speciaal aangelegde 18-holes golfbaan met een aantal spectaculaire holes. Eind maart zal een begin worden gemaakt met de aanleg van de verschillende greens. De spelvorm is ‘Texas Scramble’ en er zal in teams van drie worden gespeeld. Ook is er de mogelijkheid om in te slaan op een daarvoor, in het water, aangelegde drivingrange waarvoor overigens speciale biologisch afbreekbare ballen worden gebruikt. Bij het evenement zit een uitgebreide lunch inbegrepen en na afloop kan tijdens een borrel worden nagepraat over deze unieke golfervaring. Op de website www.zuiderparkgolf.nl kan men zich aanmelden en meer informatie vinden over het evenement en sponsormogelijkheden.