Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Uitslag Noordwijkse Jeugd Open 2018


Onder fantastische weersomstandigheden werd afgelopen weekend voor de tiende keer het Noordwijkse Jeugd Open 2018 gespeeld. Zowel bij de meisjes als de jongens was het nog een spannende strijd wie zich de winnaar van het NJO 2018 mocht noemen.

Bij de meisjes ging Eva Nijenhuis vanaf dag een al aan de leiding, maar zij moest op de slotdag na een mindere eerste negen de leiding afstaan. Ook de twee late birdies mochten niet baten. Mayka Hoogeboom speelde daarentegen een solide ronde en maakte een mooie 75, voor een totaal van +15. Anne-Sterre den Dunnen maakte gretig gebruik van de relatief makkelijke condities en speelde een nagenoeg foutloze ronde van 70, de laagste score van het toernooi bij de meisjes. Een playoff tussen haar en Mayka Hoogeboom moest de beslissing brengen. Na prima afslagen op de 16e hole, sloeg Den Dunnen de bal over de green. Hoogeboom greep meteen haar kans en trok de titel naar zich toe met een 5-meter putt voor birdie.

Bij de jongens steeg Bob Geurts ver boven het veld uit. Jerry Ji kon op de eerste negen nog bijblijven, maar een 9 op de 11e hole maakte definitief een einde aan zijn titelkansen. Ook Mike Toorop kon niet in de buurt komen van een ontketende Geurts. Met een afsluitende 68 en een totaal van -8, de laagste toernooiscore ooit, bleef Geurts 11 slagen voor op zijn naaste belager.Het NJO2018 was een goede mix van sportiviteit en gezelligheid, met mooie winnaars. Volgend jaar zal de 11e editie gespeeld worden, hopelijk weer met prachtig weer.

Alle informatie is terug te vinden op onze website en facebookpagina: website van het NJO.