Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golfbanen Oregon nu rechtstreeks te bereiken


Zondag 30 maart is een nieuwe dagelijkse non-stop verbinding van KLM/North West Airlines tussen Amsterdam en Portland van start gegaan. Door deze rechtstreekse vlucht naar de Noord-Amerikaanse staat Oregon is het westen van de Verenigde Staten nog beter bereikbaar. Ook voor golfers. Want, hoewel Oregon niet bekend is als een specifieke golfbestemming, is de Amerikaanse staat iwel geliefd bij Nederlandse golfers die op rondreis graag op een paar van de schitterende golfbanen spelen.Zoals zo veel Amerikaanse staten heeft Oregon honderden golfbanen binnen haar grenzen. Daaronder zeer beroemde en bekende golfbanen die in de top 100 aller golfbanen niet ontbreken.

Pacific Dunes, hole 13

Hoop en wanhoop


Op de vele lijstjes die circuleren met 's wereld top 100 golfbanen, prijken altijd wel een of twee golfbanen uit Oregon. Pacific Dunes is zo'n baan. Meestal staat deze beauty wel bij de eerste 15 of zelfs op de top 10 van de wereld. Pacific Dunes is onderdeel van Oregons beroemdste golfbaan Bandon Dunes. Een 54-holes golfreus waar elk parcours de moeite waard is. Pacific Dunes heeft echter net dat beetje extra door de spectaculaire ligging langs de Pacific Ocean. De linksachtige golfbaan is het meest noordelijk gelegen golftraject van Bandon Duns. Pacific Dunes, is ontworpen door Tom Doak en werd geopend in 2001. Veel golfers roemen de baan voor haar oorspronkelijkheid. Er wordt wel eens gesuggereerd dat Pacific Dunes niet aangelegd, maar ontdekt is. De spectaculaire zandduinen geven een extra dimensie aan de golfbaan. De golfbaan vereist veel techniek van de golfer. Golfers vertellen elkaar dat de baan kort genoeg is om hoop te geven op een goede score, maar......ook ruig genoeg om tot wanhoop te brengen.

Een van de oudste golfbanen


Naast de golfcourses van Bandon Dunes komt vaak ook Eugene Country Club in het lijstje van beroemde wereldbanen voor. Misschien is het wel een van de oudste golfbanen van Oregon. De eerste holes dateren van eind 19e eeuw. Eugene ligt ten zuiden van Portland, de hoofdstad van Oregon en is lieflijker van karakter dan bijvoorbeeld Pacific Dunes. De baan ligt gedrapeerd tussen torenhoge coniferen. Juist die bomen zorgen ervoor dat er met beleid gespeeld moet worden op deze golfbaan.

Portland groenste stad van Amerika


Deze en nog veel meer golfbanen zijn sinds zondag 30 maart rechtstreeks te bereiken vanuit Amsterdam. Maandag 31 maart organiseerde Port of Portland zelfs een gala om de nieuwe, rechtstreekse vlucht van KLM/Northwest Airlines tussen Amsterdam en Portland te vieren. Een delegatie van ruim zestig personen was met de inaugurale vlucht speciaal naar Amsterdam gekomen. Daaronder ook de gouveneur van Oregon, Theodore R. Kulongoski. Diverse zakenrelaties en vertegenwoordigers van overheidinstanties hoorden hem zijn staat aanprijzen en het milieubewustzijn van Portland roemen. Deze grootste stad van Oregon profileert zich graag als 'groene stad'. Een geuzetitel die ze ook waar lijkt te maken nu de Amerikaanse populair-wetenschappelijke site Popsci.com Portland heeft verkozen tot groenste stad van Amerika. In dit geval heeft dat ‘groene’ even niets te maken met de grote hoeveelheid golfbanen die in en rondom de stad liggen.

Meer informatie over Oregon en Portland en uiteraard de golfbanen aldaar is te vinden op:

www.klm.nl

www.travelportland.com

www.traveloregon.com