Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Twaalf Nederlanders in het KLM Open


Twaalf Nederlandse golfers zijn verzekerd van deelname aan het KLM Open 2018. Zeven pro’s en vijf amateurs verschijnen aan de start op 13 september op The Dutch in Spijk. Komende week wijst toernooidirecteur Daan Slooter het allerlaatste startbewijs toe.


Naast de publiekstrekkers Martin Kaymer, Lee Westwood, Andrew ‘Beef’ Johnston, Shubhankar Sharma, Padraig Harrington en Matt Wallace doen dit jaar twaalf Nederlanders mee.

Hopelijk trekt het KLM Open dit jaar weer veel bezoekers.

Zeven Nederlandse pro’s

Maarten Lafeber, Reinier Saxton en Jurrian van der Vaart spelen full time op de Challenge Tour en verkiezen het KLM Open boven het Challenge Tour toernooi in Kazachstan. Met een 53ste plaats staat Saxton van dit drietal, er het beste voor op de European Challenge Tour Ranking. De top-15 van de seizoenranglijst promoveert aan het eind van het jaar naar de European Tour.
Ralph Miller won voor de vierde keer het NK voor PGA-professionals. Daarmee wist hij zich te verzekeren van zijn dertiende ticket voor het KLM Open.
Max Albertus verraste iedereen vorig jaar en verdiende een KLM Open wildcard door het toernooi voor golfpro’s tijdens de ING Private Banking Golfweek te winnen. Mark Reynolds voert nu de ranglijst van PGA Holland aan en krijgt om die reden een startbewijs van toernooidirecteur Slooter. Dylan Boshart is de zevende professional met een wildcard. Boshart was de best scorende professional tijdens de Twente Cup.

Amateurs

Onder de vijf amateurs zitten grote talenten. Aydan Verdonk is er een. Deze 22-jarige amateur won de Twente Cup en (gelouterde) professionals hadden het nakijken.
De andere KLM Open startbewijzen zijn voor Jerry Ji, Kiet van der Weele, Stan Kraai en Koen Kouwenaar. Jerry Ji is volgens kenners het grote talent van Nederland. De 18-jarige won eind vorig jaar de Orange Bowl en eindigde als tweede in het European Amateur Championship op de Koninklijke Haagsche.

De 99ste editie van het KLM Open wordt van 13 tot en met 16 september 2018 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). Het KLM Open wordt georganiseerd door TIG Sports en ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.

Meer informatie op: klmopen.nl.