Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Miglianico Golf & Country Club


De regio Abruzzen ligt ter hoogte van Rome en wel tussen het berggebied de Apennijnen ( het hoogste punt ligt in de Abruzzen) aan de westkant en de Adriatische kust aan de oostkant. Het is een regio waar massatoerisme een onbekend woord is. Wel zie je er in de maand augustus veel Italianen, vooral uit Rome, die hun vakantie aan de kust doorbrengen.


Voor ons betekent vakantievieren in Italië: lekker eten en mooie wijnen drinken. Maar een fervente golfliefhebber wil daarnaast natuurlijk ook nog graag een balletje slaan. En dat kan: met uitzicht op de bergen en wetende dat na een rondje golf het strand op 20 minuten rijden ligt.

Miglianico Golf & Country Club

Golf Club Miglianico is een 18 holes golfbaan, par 72, met een lengte van 5875 meter. De baan is omringd door bos, olijf- en wijngaarden en naast de vele bunkers, out of bounds zijn er spannende waterhindernissen. De fairways en greens zijn goed onderhouden, mooi gras dat het hele jaar door groen blijft. De baan is goed voor iedereen te lopen, de hoogteverschillen zijn minimaal.

De baan

De golfbaan, aangelegd door een van de beroemdste Amerikaanse golfarchitecten, Ronald Kirby, ziet er op het oog heel gemakkelijk uit. Hij is inderdaad goed te spelen voor de hoge tot gemiddelde handicapper door te kiezen voor de veilige weg naar de vlag met een of twee extra slagen. De lage handicapper wordt uitgedaagd om ‘er voor te gaan’ en op deze manier zijn of haar handicap ook echt te spelen. Vergeet vooral de altijd aanwezige wind niet, de ene keer uit zee de andere keer uit de bergen, als een extra moeilijkheidsgraad tijdens het spel. Hole 2 is een pittige par 3, lang met twee bunkers ervoor en een green die van rechts naar links afloopt. Probeer voor de green te blijven met je afslag.
Signature holes zijn holes 11 en 12. Hole 11 met een green in een boonvorm met geen ruimte erachter. Hole 12 met water voor de green. Let op de pinpositie, hoe meer de vlag vooraan staat, hoe moeilijker de approach over het water.