Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Lekker eten op de golfbaan


De Miglianico Golfclub beschikt over een uitstekend restaurant. Er wordt goed gekookt en er staan mooie wijnen op de kaart. Vermeldenswaardig is dat alle olijfolie afkomstig is van olijven van de eigen 1400 olijfbomen op de golfbaan.


Zo lunchte ik er met een omelet van struisvogeleieren met groene asperges en geroosterde tomaten en olijven in een deegje. Daarna ravioli met paddestoelen. Spaghetti alla chitarra*, kalfsvlees met rucola en tomaat en eigen olijfolie. Dessert met aardbeien, kersen en amandelkoekjes.

In het restaurant worden vanzelfsprekend de bekende, uit dit gebied afkomstige, rode Montepulciano d’Abruzzen en de witte Pecorino en Trebbiano wijnen geschonken. Kenmerk van deze wijnen is een volle en rijke smaak. Vandaar dat ik verrast werd door de frisheid van de geschonken wijnen afkomstig van het nabij gelegen bedrijf Inalto. Eigenaar is Aldofo De Cecco, inderdaad zoon van… de bekende De Cecco pasta, die in Nederland overal te koop is. De Adolfo De Cecco wijnen worden gemaakt van druiven die groeien in wijngaarden op 450 meter boven zeeniveau. Druiven die groeien in een natuurlijk amfitheater waardoor de druiven niet alleen zon krijgen, maar deze ook vast houden. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de grote verschillen in temperatuur tijdens dag en nacht. Alle druiven worden met de hand geplukt en in de kelder wordt er door de wijnmaker een elegante, smaakvolle wijn.