Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golfers brengen € 15.000 op voor goede doelen


Tijdens het RE/MAX Zuiderpark Open 2008 op vrijdag 23 mei is er in het Zuiderpark van Den Haag gegolft voor het goede doel. Na afloop werd een cheque ter waarde van €11.000,-overhandigd aan Jacques D’Ancona, ambassadeur van Doe Een Wens Stichting. Ook werd € 4.000 geschonken aan het Verkaart Development Team voor de uitvoering van projecten in Kenia uit.Mede door de professioneel aangelegde holes en het mooie weer, was de eerste editie van het RE/MAX Zuiderpark Open een doorslaand succes. In alle vroegte verzamelden 24 businessteams zich op vrijdagochtend 23 mei in het hartje van het Zuiderpark, het Park Paviljoen, om zich voor te bereiden op de eerste editie van het RE/MAX Zuiderpark Open. Om 08.00 uur werd het RE/MAX Zuiderpark Open officieel geopend door wethouder van sport, Sander Dekker. Met een professionele swing, verzorgde hij de eerste afslag en ontving als dank een originele Haagse Harry van cartoonist Marnix Rueb.
‘Ik ben zeer verheugd dat zoveel bedrijventeams middels dit unieke golfevenement hun bijdrage hebben geleverd aan Doe Een Wens Stichting’, aldus de wethouder.

Voor deze speciale gelegenheid is in het Zuiderpark een 18-holes golfbaan aangelegd. Het talent van de teams werd op de proef gesteld door uitdagende holes. Zo werd vanaf het vaste land getracht de golfbal op een green in het water te slaan.

De moeite waard


Aan het evenement gingen weken van voorbereiding vooraf. Door de natte en koude weersomstandigheden in maart, was het voor de organisatie een grote uitdaging om de 18-holes golfbaan op tijd gereed te krijgen. Dankzij de inzet van onder andere Aannemingsbedrijf P.B. Oosthoek, is dat gelukt. ‘De baan lag er prachtig bij’, aldus Hans Stiemsma, voorzitter van stichting Zuiderpark Golf. ‘Het was een geweldig evenement, waar we volgend jaar zeker een vervolg aan willen geven!’

In totaal gingen 24 bedrijventeams, waaronder een VIP-team, met elkaar de strijd aan in het groene Zuiderpark. Het VIP-team, onder leiding van oud FIFA scheidsrechter Mario van de Ende, bestond uit Violet Falkenburg (tv-presentatrice), Jeroen Smits (Haagse moppentopper) en Theo Nabuurs (Mental Theo).

Cheque voor Doe Een Wens Stichting


In de middag werd door de voorzitter van Stichting Zuiderpark Golf, Hans Stiemsma, een cheque ter waarde van €11.000,- overhandigd aan Jacques D’Ancona, ambassadeur van Doe Een Wens Stichting. ‘Dat ik hier vandaag mag staan, is geweldig, aldus D’Ancona. ’Door deze bijdrage kunnen we veel wensen in vervulling laten gaan’. D’Ancona zet zich al meer dan tien jaar in voor de stichting die als doel heeft om wensen van kinderen tussen de drie en achttien jaar, met een levensbedreigende ziekte, te vervullen. De Doe Een Wens Stichting is een onderdeel van de Make A Wish Foundation die wereldwijd wensen van zieke kinderen vervuld.

Ten slotte heeft het Verkaart Development Team van de familie Verkaart € 4.000,= ontvangen om hiermee vele projecten in Kenia uit te voeren.

Voor meer informatie zie: www.zuiderparkgolf.nl