Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golfpersprijs 2020


De winnaars van de Golfpersprijs 2020 zijn bekend. Een deskundige jury, met daarin vertegenwoordigers van de NVG (de vereniging van golfbaanexploitanten), de PGA Holland (de organisatie van professionele golfers), de NGF (de Nederlandse Golffederatie) en de NVGJ (de Nederlandse vereniging van golfspelende journalisten) onder voorzitterschap van Abe Jan ter Beek van en namens de NGF heeft na lang overleg (de inzendingen waren aan elkaar gewaagd) zijn keus gemaakt.



In de categorie Beeld & Geluid won de Golfpodcast van Golfers Magazine, gemaakt door Martijn Paehlig en Jeroen van Leeuwen. In de categorie Tekst werd de aan golf en corona gewijde digitale uitgave Nationaal Golfmagazine Nummer 4 de winnaar. Deze uitgave werd gemaakt door Eric Korver. Hij voerde de redactie over de speciaal.

Begin volgend jaar, wanneer de pandemie dit weer toelaat, zullen de winnaars gehuldigd worden en zullen zij hun trofeeŽn overhandigd krijgen.

Juryrapport categorie Beeld en Geluid

Een aantal zaken in de wereld is zeker. Elke dag komt de zon op en op de golfbaan kun je altijd een slag beter. Maar een andere zekerheid is dat er iedere woensdag een nieuwe aflevering online komt.
En onder andere deze continuÔteit is de kracht van het programma. Elke aflevering kijken zij terug op het golf van de week ervoor en blikken zij vooruit op wat er aanstaand weekend staat te gebeuren.
Met daaromheen het luchtig en in een ontspannen sfeer bespreken van allerhande golfzaken, interessant voor alle golfers in Nederland.
Oftewel, het programma is allesomvattend en actueel.
Als luisteraar ben je in een half uur bijgepraat en weet je waar je aan toe bent.
Na afloop van de uitzending kijk je al uit naar de volgende woensdag.

En de winnaar in de categorie BEELD EN GELUID is dan ook:
De Golfpodcast van Martijn Paehlig en Jeroen van Leeuwen.

Een eervolle vermelding is er voor Koen Suyk met zijn serie over Churandy Martina, die leert golfen. Mooi hoe twee sporten samengevoegd kunnen worden in beeld.

Juryrapport categorie Tekst

Begin dit jaar zijn wij allen overvallen door een pandemie. Daar waar door enkelen hier afwachtend op werd gereageerd, schakelde de winnaar pijlsnel. Hij kreeg het voor elkaar om in een heel kort tijdsbestek een speciale uitgave van zijn magazine te produceren. Vol met actualiteit waarbij de gehele golfwereld van alle kanten werd belicht. Van professional tot amateur, van beginner tot competitiespeler en van jong tot oud. Kortom, leesvoer voor elke golfer.
Het lijkt simpel, maar het is een hele onderneming om een compleet blad even om te turnen voor een onderwerp dat zelfs nu de gemoederen nog sterk bezighoudt.

De verdiende winnaar in de categorie TEKST is geworden De speciaal aan golf en corona gewijde digitale uitgave Nationaal Golfmagazine nr. 4 onder redactie van Eric Korver.

Ook hier een eervolle vermelding: Ibtihal Jadib. Zij schrijft columns voor GOLF.NL(externe link) over de beginnende golfer, die zij zelf was. Met alle leuke dingen, maar ook de hindernissen en frustraties die je zo tegenkomt. Ze heeft een vlotte pen en wat zij beschrijft is zeer herkenbaar en realistisch voor iedere startende golfer.