Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Françaises houden van Eindhovensche GC


De Eindhovensche Golfclub is een golfbaan om van te houden, ook door Nederlanders. Groener dan groen, gelegen in de bossen bij een natuurlijk ven waarin de leden van de besloten vereniging elk jaar enkele keren zwemmen. De accommodatie van het ABN Amro Ladies Open is een van de allermooiste golfbanen van Nederland die bovendien hoog scoort op de Europese ranglijst.Eerst triomfeerde Stéphanie Arricau in het Dutch Open (2006), vervolgens Gwladys Nocera zelfs twee keer achter elkaar. De Françaises van de Ladies European Tour houden niet alleen van de Eindhovensche Golfclub in Valkenswaard, zij zijn er dol op. Dat bleek een paar weken geleden weer tijdens de ABN Amro Ladies Open.
NOCERA Gwladys (Fr) | valkenswaard08-126649.jpg<br />
8/06/2008 Ladies European Tour 2008 / ABN-AMRO Ladies Open / Eindhovensche Golf Club, Valkenswaard, The Netherlands / 6-8 June 2008 /NOCERA Gwladys (Fr)winner of the 2008 ABN-AMRO Ladies Open kisses the trophee

Meesterstuk


Eind jaren twintig gaf Anton Philips, broer van de oprichter van de bekende lampenfabriek in het zuiden van ons land, opdracht aan de beroemde architect Harry S. Colt om in de natuurlijke omgeving bij Valkenswaard de Eindhovensche Golfclub te creëren. Op een dubbeltje hoefde de Brit niet te kijken. Het werd een meesterstuk, waarop inmiddels talloze grote kampioenschappen zijn gespeeld, waaronder een zestal Dutch Open voor ‘gentlemen.’

Negende hole landingsbaan


De golfbaan van de Philips dynastie kent een bewogen geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog namen de Duitse bezetters de golfcourse en het schitterende clubbuis (ontwerp door architect Priët) in bezit. De kolonels en generaals lieten hun vliegtuigen landen op de lange rechte negende hole. Gelukkig bleek de baan na de oorlog niet te veel vernield.

Greenfee’ers


De Eindhovensche is een besloten golfclub die wel een bezoekersregeling heeft. Spelen is niet goedkoop. Alleen leden van N.G.F. A- en B clubs en van officiële buitenlandse golfclubs kunnen op deze baan terecht. Maximaal vijf keer per jaar. Voorwaarde is dat zij in het bezit zijn van een handicap van maximaal 28. De dagcontributie voor leden van N.G.F. A- en B clubs bedraagt € 75 voor 18 holes. De dagcontributie voor de overige bezoekers bedraagt € 90. Overige spelers kunnen zonder introductie niet de baan op.
Wie wel toegang krijgt, kan in alle rust spelen op deze schitterende championship course van respectievelijk 5923 meter (mannen) en 5023 meter (vrouwen) lengte. In het clubhuis zijn drank en spijs voortreffelijk.

Meer informatie: www.eindhovenschegolf.nl