Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Nederlanders 3e in wereldfinale International Pairs


Eind september werd op St. Andrews de wereldfinale gespeeld van International Pairs. Nederland had drie pairs naar Schotland gestuurd. Manfred en Tim van der Wal sleepten een derde prijs in de wacht en wisten zo de eer van Nederland hoog te houden.International Pairs is het grootste amateur-golftoernooi in de wereld. De Nederlandse tak van deze organisatie timmert hard aan de weg om ook in de Benelux een vooraanstaande rol te gaan spelen. Het toernooi bestaat uit diverse kwalificatieronden. Winnaars daarvan gaan door naar de geheel verzorgde landelijke finale die dit jaar op de golfbaan van Schloss Braunfels werd gehouden. Op kosten van International Pairs Benelux deden de winnende pairs uit de voorronden aan dit driedaagse evenement mee.

Nederlandse Finale


Op de eerste dag van de landelijke finale op Schloss Braunfels konden de deelnemers alvast aan deze championship course ruiken en dat was nodig ook. Moeilijke greens, back tees en championship pinpositions maakten het de deelnemers lastig. Op de wedstrijddagen hadden de deelnemers het dan ook niet makkelijk met deze technisch moeilijke baan.
De winnaars van de 2008-editie op de golfbaan Schloss Braunfels zijn:
1: Kees van Donselaar en Bart Creemers (45 punten)
2: Hans van Hal en John Eigersheim (44 punten)
3: Chris Schäffer en Louis Kersten (43 punten)

Groepsfoto deelnemers International Pairs Wereldfinale 2008 St Andrews Schotland

St Andrews


De nummers een en twee van de landelijke finale 2008 gingen door naar de wereldfinale in Schotland. Echter, omdat de nummers twee verhinderd waren om de worldfinals te spelen, zijn naast de winnaars, de nummers drie naar St Andrews afgereisd. Daarnaast gingen ook de winnaars van de landelijke finale van vorig jaar. Door het late tijdstip van de landelijke finales in 2007, konden zij niet meer aan de wereldfinale deelnemen. Dat gebeurde dus wel dit jaar. En hoe. Vader en zoon, Manfred en Tim van der Wal, behaalden op het Schotse St. Andrews de derde plaats. Een topprestatie. Meer dan dertig teams speelden in de wereldfinale mee en Manfred en Tim van der Wal hielden in het zware deelnemersveld heel goed stand. De andere Nederlanders werden respectievelijk twaalfde (Chris Schaeffer en Louis Kersten) en dertigste (Kees van Donselaar en Bart Creemers).

Geef een beoordeling


Overigens, heeft u net als de Nederlandse deelnemers aan International Pairs, Schloss Braunfels en St. Andrews zelf wel eens gespeeld, geef deze banen dan een beoordeling op onze website.
Surf naar het beoordelingsformulier van Schloss Braunfels en voor het beoordelingsformulier van St Andrews Old Course en meldt ons wat u van deze golfbanen vindt.

Ook leuk voor hoge handicappers


International Pairs is toegankelijk voor iedere amateur-golfspeler die in het bezit is van een geldig NGF- of EGA-handicapbewijs. Door de spelvorm 'four-ball, better-ball' met een 3/4 handicapverrekening met Stableford verrekening, hebben alle golfspelers van alle handicapniveaus een reële kans op kwalificatie voor de finale van het wereldkampioenschap International Pairs. De spelvorm waarvoor is gekozen is zo leuk omdat met de juiste tactiek en compensatie op de juiste momenten je ook als hoge handicapper goede resultaten kan neerzetten.Meer informatie over International Pairs op:
www.internationalpairs.com

www.internationalpairs.nl