Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

IJzig golftournooi op World Ice Golf Championship


In maart wordt op Groenland weer het wereldkampioenschap Ice Golf gehouden.
Golfers van over heel de wereld komen naar Groenland om in een decor van ijzige gletchers en enorme ijsbergen de elementen te weerstaan en te strijden voor de felbegeerde titel van World Ice Golf Championship.Het World Ice Championship begon in 1997 in Uummannaq op Groenland. Elke keer weer waren de ijscondities prima. Het decor voor het tournooi is een spectacilair landschap op zo'n 600 kilometer ten noorden van de noordpoolcirkel.

Voor de golfers die aan het wereldkampioenschap deelnemen is het een enorme uitdaging om de titel in de wacht te slepen. De golf course is omgeven door gletchers en enorme ijsbergen. De green is ook in maart dagen voor het kampioenschap letterlijk uitgehakt.

Op zich is het al een uitdaging om in het bevroren landschap te golfen. De deelnemers staat echter ook nog extreme kou te wachten. De wind-chill factor meegerekend, kan de tempertauur dalen tot wel min 50 graden celsius.

Om de felbegeerde titel in de wacht te slepen moet je zowel fysiek als mentaal erg sterk zijn om in dit soort omstandigheden je rondje te blijven lopen. Het zal niemand verwonderen dat voor dit ijzige tournooi speciale kleding nodig is. Je moet zelfs speciale kit hebben om de pakken winddicht te maken.

Andere zaken waar rekening mee moet worden gehouden is dat de green wit is en dat er
met oranje fluoriserende ballen gespeeld moet worden. Verder is er een kleine kans dat een ijsbeer er met je bal van doorgaat.

Het World Ice Golf Championship wordt gehouden van 19 tot 24 maart 2009.


Meer informatie op: www.icegolfgreenland.com