Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

KLM Open van start


Van 10 tot 13 augustus wordt op de Kennemer Golfclub in Zandvoort de www.klmopen.nl gehouden. Het belangrijkste golfevenement van Nederland. Bezoekers aan de Zandvoortse duinen kunnen genieten van golf op het hoogste niveau. In het deelnemersveld zijn ook diverse Nederlandse topgolfers opgenomen.
Naast de inspanningen van de "cracks" staan er gedurende het toernooi allerlei nevenactiviteiten op het programma. Zoals de Pro-Am en de Trickshow.onbekende foto-: 133

Deelnemersveld


Naast de deelname van Colin Montgomerie, Ian Woosnam, Maarten Lafeber, Robert-Jan Derksen, Gonzalo Fernandez-Castaño en Tongchai Jaidee is ook de deelname van Paul Broadhurst definitief geworden. De voormalige Ryder Cup speler is op dit moment de nummer negen van Europa en maakt ook dit jaar weer kans op deelname aan de Ryder Cup in september.
Onder de inschrijvingen ook acht toernooiwinnaars van dit seizoen. Ook de laatste Europese winnaar van een Major Paul Lawrie en spelers als Stephen Dodd, Johan Edfors, Anthony Wall, Simon Kahn, Soren Hansen, Anders Hansen, Peter Hedblom en Philip Price hebben zich ingeschreven. Ook is het niet uitgesloten dat een aantal grote spelers zich op het laatst nog zullen inschrijven omdat ze zich nog moeten plaatsen voor de Ryder Cup.

Wildcards


Wildcards zijn er o.a. voor:

Rolf Muntz

. Hij speelde tien jaar lang onafgebroken op de European Tour. Eerste Nederlander die een toernooi op de European Tour won (2000 Qatar Masters). Muntz beproefde zijn geluk afgelopen jaar in de VS en kon natuurlijk rekenen op een wildcard van de organisatie voor het KLM Open van dit jaar.

Per-Ulrik Johansson (Zwe)


Vijfvoudig toernooiwinnaar, voormalig Rookie of the Year, eerste Zweed die twee keer in de Ryder Cup speelde en baanrecordhouder van de Noordwijkse Golfclub met 62.

Raul Ballesteros (Spa)


De talentvolle neef van Seve Ballesteros

Edoardo Molinari (Ita)


US Amateur kampioen van 2005 die na het Brits Open pro wordt. Hij is de broer van Italiaans Open 2006 winnaar Francesco.

Christy O'Connor Jnr. (Ier)


Werd in 1989 een absolute Ryder Cup held op de Belfry, voormalige top-10 speler van Europa en viervoudig kampioen op de European Tour. Jarenlang trouwe supporter geweest van het KLM Open en zal nog een keer een welkome verschijning zijn op de Kennemer.

Alejandro Canizares (Spa)


22-jarig toptalent en zoon van José Maria Canizares, voormalig Europees topspeler, zojuist professional geworden na een succesvolle carrière als collegespeler. Op Arizona State werd hij vier jaar All-American en won in 2003 het NCAA Kampioenschap.)

Verder wildcards voor de amateurs :

Pablo Martin (Spa)


Joost Luiten (Ned)


Wil Besseling (Ned)


Tim Sluiter (Ned)De echte wedstrijden gaan morgen 10 augustus van start. Toegangskaarten voor de KLM Open zijn: aan de kassa te verkrijgen. Kosten zijn:
Woensdag 9 augustus €25
Donderdag 10 augustus €30
Vrijdag 11 augustus €30
Zaterdag 12 augustus €35
Zondag 13 augustus €40
Passe-partout €80

Deze prijzen zijn exclusief parkeerkosten. De kosten voor het parkeren op Circuit Park Zandvoort bedragen € 5 per dag. Tussen de parkeerplaats en de Kennemer Golf & Country Club rijden gratis pendelbussen
De organisatie van de KLM Open heeft nog een paar tips om de toestroom van bezoekers in goede banen te leiden.
Tip1: kom met de trein. Parkeer de auto bijvoorbeeld station Amsterdam Sloterdijk en pak de trein naar Zandvoort (20 minuten). Er zijn de hele dag gratis pendelbussen vanaf station Zandvoort van en naar het KLM Open.
Tip 2: Kom met de fiets. Deze kunnen bij de ingang van het KLM Open geparkeerd worden.
Tip 3: Als je met de auto komt, neem de noordelijke aanrijdroute vanuit Bloemendaal over de Zeeweg. Parkeer bij het Circuit. Van daar uit zijn de hele dag gratis pendelbussen van en naar het KLM Open. Een parkeerkaart kost € 5,- voor de hele dag.

Nevenactiviteiten


Op woensdag 9 augustus wordt de Pro-Am gespeeld. Drie amateurs spelen 18 holes met een aansprekende professional en ervaren hoe het is om op een 'championship course' te spelen. De deelnemende amateurs zijn gasten van sponsors. Er is echter één flight die natuurlijk wordt gevuld met de winnaars van de KLM Pro-Am Series! Kom een kijkje nemen naar de prestaties van de professionals op de vooravond van het grote toernooi.

Trickshow


Dagelijks tijdens het KLM Open tussen 11:30 en 16:30 uur zal de wereldkampioen trickshots 2005, Paul Barrington, laten zien wat je allemaal wel niet met een bal en club kan doen. Daar valt je mond van open!
Voor wie: iedereen. Plaats: Fortis Kids City naast de Expo.

Meer informatie op

www.klmopen.nl