Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Ritzenhoff Womentour; Golfen voor Pink Ribbon


De Ritzenhoff Womentour voor 20120 gaat van start. De tour is toegankelijk voor alle golfende vrouwen met een actieve handicap. Zij kunnen zich, samen met een vriendin, vrouwelijk familielid, collega of kennis, als koppel inschrijven. Op twaalf verschillende golfbanen vinden in mei, juni en juli 2010 de voorrondes plaats. Ieder koppel speelt dan twee wedstrijden op speeldata naar keuze. Na de voorronden doen de 3 beste koppels per handicapcategorie in september mee aan de landelijke finale in Brussel. Een deel van de opbrengst van het toernooi wordt gedoneerd aan Pink Ribbon.Logo Ritzenhoff Womentour 2010 De Ritzenhoff Womentour is een wedstrijdenreeks voor dameskoppels. Inschrijving geschiedt voor minimaal 2 van de 12 wedstrijden van de Ritzenhoff Womentour. De wedstrijden van de Ritzenhoff Womentour worden gespeeld volgens de "Rules of Golf", zoals bepaald door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews (R&A) en de local rules zoals van kracht zijn op de deelnemende golfbanen. Alle wedstrijden gaan over 18 holes. De amateurstatusregels zoals vastgesteld door de R&A zijn van kracht. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet of bij geschillen beslist de wedstrijdleiding.

Spelvorm


De spelvorm is fourball-betterball (non-qualifying), met ¾ verrekening van de gemiddelde playing handicap van elk team. De handicap van de 2 speelsters wordt bij elkaar opgeteld en gedeeld door 2. Dit gegeven is de gemiddelde playing handicap van elk team. Er wordt gespeeld in 2 categorieën waarbij de indeling wordt bepaald na inschrijving van alle deelneemsters. Uiterlijk 29 april 2010 is bekend waar de grens wordt bepaald voor de indeling van de 2 handicapcategorieën.

Vereisten


Deelneemsters met een actieve handicap dan 36.0 en lager kunnen zich voor dit toernooi inschrijven. De handicaps zullen door de organisatie vóórafgaand aan de speeldagen bij de NGF opgevraagd worden. En koppel speelt altijd in de handicapcategorie waarin men bij inschrijving is ingedeeld. Verhoging en verlaging van de handicap gedurende de start van de Ritzenhoff Womentour op 12 mei en het einde op 15 juli 2010 heeft geen invloed op de handicapcategorie-indeling.

Prijzen


Per speelronde zijn aantrekkelijke prijzen te winnen waaronder een dagje wellness, een eigen wijnrank in de Limoux met bijhorend wijnpakket of een cabrio-weekend in een Mercedes SLK200 zijn te winnen.
De prijsuitreiking vindt plaats binnen een uur na binnenkomst van de laatste speler. Prijzen dienen door deelnemers persoonlijk in ontvangst te worden genomen. De wedstrijdleiding rekent op ieders aanwezigheid bij de prijsuitreiking. Deelname aan deze golftour is € 75,00 per persoon per wedstrijddag. Dit is inclusief ontvangst met koffie/thee en gebak, versnaperingen in de baan en een bittergarnituur na afloop. Na afloop van een wedstrijddag ontvangt men een goedgevulde goodie-bag.

Finale in Brussel


Logo Pink Ribbon Aan het einde van de voorronden spelen de 3 beste koppels per handicapcategorie de landelijke finale in Brussel in het weekeinde van 18 en 19 september 2010. Het reglement van de finale volgt via de website van Ritzenhoff Womentour.
De organisatie tracht samen met de deelneemsters zoveel mogelijk inkomsten te genereren voor de Stichting Pink Ribbon. De organisatie doneert per wedstrijddag voor ieder ingeschreven koppel € 20,- aan de Stichting Pink Ribbon. Het totaalbedrag zal na afloop van de finale in Brussel aan Pink Ribbon worden overhandigd.

Meer informatie op: www.ritzenhoffwomentour.nl/