Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

TowCaddy, de golfuitvinding van het jaar


TowCaddy is eenvoudig aan de fiets te koppelen

Voor iedere golfer die op fietsafstand van de golfbaan woont is er nu een handig vervoermiddel voor de golftas gekomen. De TowCaddy. Het karretje, waarop je golftas kan worden bevestigd, kan zo aan de fiets gekoppeld worden. Eenmaal op de golfbaan is het een handige trolley. Wat ons betreft de uitvinding van het jaar. En nog milieuvriendelijk ook, want groener op weg naar de green kan je ’t niet hebben.Op de fiets naar de golfbaan. Menige golfer woont op fietsafstand van zijn of haar baan en denkt er wel eens aan te gaan fietsen, zeker als het naderhand in het clubhuis erg gezellig wordt. Toch pakken we massaal de auto. Het is zo’n gedoe om die golftas op de rug op de fiets te vervoeren. Niet alleen zwaar, maar vaak ook onhandig. Samen met mijn golfende fietshandelaar heb ik zelfs al eens nagedacht over een karretje achter de fiets. Meer dan een plannetje is het echter niet geworden. Nu de TowCaddy op de markt is gekomen, hoeven we er ook niet verder over na te denken. Wat een handige uitvinding.

Eenvoudig aan fiets te koppelen


De TowCaddy is een Amerikaans product dat iets meer dan een jaar op de Amerikaanse markt verkrijgbaar is. En vanaf nu dus ook in Europa. Een kind kan de was doen, zo eenvoudig is het. Een kar voor achter de fiets waarop de golftas met twee banden bevestigd wordt; eenmaal op de golfbaan aangekomen is de verbinding eenvoudig los te koppelen en kan de kar als trolley de baan mee ingenomen worden! De 20 inch wielen geven stabiliteit tijdens het fietsen en gemak in de baan omdat elke kuil, hobbel, zand en andere oneffenheid makkelijk genomen kan worden.

eenmaal op de golfbaan is de TowCaddy een trolley die zo de baan in genomen kan worden TowCaddy kan achter elke fiets bevestigd worden. Er is een element dat aan de zadelpen van elke fiets bevestigd kan worden, de TowCaddy wordt daar eenvoudig overheen geschoven en een pen dient als zekering. Met één handbeweging is deze los te maken en kan de trolley meegenomen worden de baan in.

Groener op weg naar de green


Het product is ook uit milieuoverwegingen ontwikkeld.. Geen brandstofverbruik om naar de golfbaan te gaan. Daarbij is de verpakking van gerecycled karton en wordt de gebruikershandleiding alleen digitaal verstrekt.
De slogan in USA is dan ook ‘green to green’ maar dat geeft geen geweldige vertaling naar de Europese talen dus wordt het hier ‘Sportief naar én op de green’.

Ideaal voor de jeugd


Een belangrijke doelgroep zal ook zeker de jeugd zijn die toch al gewend is om naar school te fietsen, en zo ook zelf naar trainingen op de locale golfbaan kan gaan. Makkelijk voor de ouders, die hoeven de kinderen niet meer naar de golfbaan te rijden en de kids worden er (nog) zelfstandiger van. Maar ook handig voor alle andere golfers die op fietsafstand van hun meest ‘bespeelde’ baan wonen. Bijkomend voordeel is dat je je hoofd al een beetje leeggefietst hebt en ontspannen aan een geconcentreerd rondje golf kan beginnen.

De TowCaddy is ook verkrijgbaar in Nederland. Er is een Europese website: www.towcaddy.nl Verkooppunten zullen nog gezocht gaan worden maar nu is het product al te koop via twee kanalen: online bij www.golfquip.net en bij de trolleyspeciaal zaak Scogo in Boekel. Verkoopprijs ligt op € 219,-

Meer informatie op:

www.towcaddy.nl

www.golfquip.net