Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

WK Team amateurs naar het KLM Open


De Nederlandse topamateurs Robin Kind, Fernand Osther en Daan Huizing, die zich op woensdag geplaatst hebben voor het team dat Oranje vertegenwoordigt in het WK voor amateurs, zullen deelnemen aan het KLM Open.
Tijdens het kwalificatietoernooi over acht ronden op de banen van BurgGolf Herkenbosch en Limburg Golf & Country Club in het Belgische Houthalen kwam deze jonge groep golfers naar boven drijven. Zij zijn drie van in totaal zes amateurs die van 9 tot en met 12 september deelnemen aan het KLM Open op de Hilversumsche Golf Club.


Naast de drie spelers die in oktober het WK spelen, zullen ook de amateurs Sven Maurits, Rowin Caron en de Italiaan Francesco Laporta zich mogen meten met de topprofessionals in het toernooi van de European Tour. Maurits won eerder deze zomer het Brabants Open en Caron het NK Strokeplay. De Italiaan Laporta was de winnaar van het RiverWoods Junior Open op Toxandria en kreeg, net als vele winnaars uit voorgaande jaren, een startplaats als bonusprijs.

De amateurs kunnen geen aanspraak maken op een deel van het prijzengeld van 1,8 miljoen euro, maar degene die de schifting na twee dagen overleeft, maakt kans op de Robbie van Erven Dorens Trofee, de prijs voor de beste amateur. Voor de jonge talenten is het meespelen in het KLM Open een waardevolle ervaring.