Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Charity-Challenge: 60.000 euro voor WNF


De prijswinnaars van de KLM Open Charity-Challenge 2010 met zangeres Do. Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door THIS IS GOLF. (Foto: Jasper van Gameren)

Afgelopen zaterdag is op de Hilversumsche Golf Club de Charity-Challenge gespeeld, de officieuze kick-off van het KLM Open 2010. Tijdens de benefietwedstrijd met veel bekende Nederlanders zoals Pieter van Vollenhoven, Ronald Koeman, Ruud Gullit, Winston Gerschtanowitz werd 60.000 euro ingezameld voor het goede doel, het Wereld Natuur Fonds (WNF). Het team van zangeres Do was de winnaar van deze dag.In de Charity-Challenge worden partners, sponsors en hun relaties gekoppeld aan bekende Nederlanders. In flights van vier personen spelen genodigden op de baan waar vier dagen later het KLM Open begint, de Hilversumsche Golf Club. Ook Peter Paul Muller (Gooische vrouwen), Frits Sissing en Ivo Niehe speelden voor het goede doel.

Golfen voor Siberische tijger


De opbrengst wordt besteed aan het project Amoer/Heilong van WNF. In dit gebied in het verre oosten van Rusland en noordoost-China wonen de amoerluipaard en de Siberische Tijger. Hun leefgebied wordt op dit moment bedreigd. WNF wil investeren in informatievoorziening voor de lokale bevolking, de bossen en wetlands tot beschermde gebieden maken, de houtindustrie in het Russische Verre Oosten duurzaam maken volgens de principes van verantwoord bosbeheer (FSC) en de lokale bevolking laten profiteren van verantwoord gebruik van natuurlijke grondstoffen, ecotoerisme en duurzame jacht.

Uitslagen


De Charity Challenge werd gewonnen door het KLM team met zangeres Do, de 2e prijs ging naar het T-Mobile team met tennister Kristie Boogert terwijl het ABN AMRO team met voetballer Rob Witsche de 3e prijs won.


Meer informatie op: www.klmopen.nl