Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Alle toppers klaar voor KLM Open


Het hele spelersveld van het KLM Open is gearriveerd. Er wordt druk geoefend en het is een drukte van jewelste op de driving range van de Hilversumsche Golfclub.

Het KLM Open staat op het punt van beginnen. De spelers zijn in Hilversum gearriveerd en hebben de Hilversumsche al een beetje verkend en oefenen op de drivingrange en puttinggreen. De drie Nederlandse toppers vinden, zo laten ze dinsdag in een persconferentie weten, de baan erg lang. Zo verwacht Robert Jan Derksen niet dat er erg lage scores zijn te verwachten. Martin Kaymer en Louis Oosthuizen, de twee publiekstrekkers van het toernooi, laten weten dat ze relaxed aan het toernooi beginnen.Het is lang geleden dat het KLM Open een spelersveld had waarin 2 golfers zitten die dit jaar een Major wisten te winnen. Martin Kaymer, die recentelijk nog de PGA Championship won, is met plaats 5 op de wereldranglijst, de hoogst geplaatste speler die aan het toernooi meedoet. Matin Kaymer De Duitser laat weten dat hij het KLM Open als een soort thuiswedstrijd beschouwd. “Hilversum is voor mij maar 2 uur rijden en het voelt bijna als een soort 2e Duits Open. Het leuke is dat mijn familie nu bij het toernooi aanwezig kan zijn. Dat geeft voor mij een extra dimensie”, aldus Kaymer die meldt dat hij naar Hilversum is gekomen om te winnen. Ook ziet hij de wedstrijd als een goede voorbereiding voor de Ryder Cup die over een paar weken in Wales wordt gespeeld.Louis Oosthuizen

Louis blijft Louis


Louis Oosthuizen, die ondanks zijn Nederlands klinkende naam zich niet bewust is van Nederlandse roots, is inmiddels een beetje bekomen van zijn winst op het British Open in juli. Hij reageert nuchter als hem gevraagd wordt of de overwinning hem veranderd heeft. “Ik blijf gewoon Louis. Natuurlijk geeft zo’n overwinning vertrouwen als je een volgende wedstrijd moet spelen”, aldus Oosthuizen die in 2005 ook op de Hilversumsche speelde. “Ik herinner me ’t als een prima baan, maar eerlijk gezegd kan ik me geen specifieke kenmerken van de golfbaan herinneren. “

Goede herinneringen aan Hilversumsche


Maarten Lafeber kan de Hilversumsche zich nog prima herinneren. “Zo’n beetje elke hole, bunker, staat in mijn geheugen gegrift.” Het is niet verwonderlijk, want in 2003 won hij het toernooi. “Ik heb”, zegt hij, “altijd goed gespeeld op de Hilversumsche. Ook als amateur. De baan ligt mij. Waarschijnlijk omdat ik met de Eindhovensche ben opgegroeid. Dat is weliswaar een andere baan, maar qua look en feel hebben de 2 golfbanen toch veel overeenkomsten. “Het was in 2003 heel speciaal om te winnen. In eigen land winnen heeft iets extra’s, omdat je familie en vrienden dan ook op de baan aanwezig zijn.” Lafeber heeft op de Hilversumsche al wat oefenrondjes gespeeld. “Van de zomer, toen ’t zonnig en warm was vond ik de baan al lang. Nu het nat en wat kouder is vind ik de baan zelfs erg lang. Ik heb ‘m nog nooit zo lang gezien.”

Robert Jan Derksen vraagt zich af of de Hilversumsche voor KLM Open 2010 niet te lang is

Bijna niet haalbaar


De lengte van de baan houdt ook Robert Jan Derksen bezig. De Nederlander is net terug uit Zwitserland waar hij een uitstekende 5e plaatst behaalde. Een goede opmaat voor het KLM Open. “Ik neem het goede spel van de laatste tijd, denk ik, ook meer naar Hilversum. Het spel op de Hilversumsche ligt me wel, maar ik vind de baan extreem lang. In de zomer met droog en zonnig weer gaat het wel, maar met wind en natte ondergrond is het bijna niet haalbaar”, aldus Derksen die niet verwacht dat er erg lage scores zullen vallen.
Derksen, die vlak bij de Hilversumsche woont en ‘lekker’ thuis kan slapen, hoopt dat het hem gaat lukken om dit keer het KLM Open te winnen.
Meer informatie op:www.klmopen.nl