Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golfbanen bekroond voor natuurbeheer


Zestien Nederlandse golfbanen hebben tijdens het KLM Open het Golf Environment Organization (GEO)-certificaat uitgereikt gekregen. Dit certificaat staat voor een verantwoorde omgang met natuur en milieu door golfbanen. De onderscheidingen zijn op feestelijke wijze uitgereikt door de heer Ronald Pfeiffer, president van de Nederlandse Golf Federatie, in aanwezigheid van de heer Jonathan Smith, CEO van de Golf Environment Organization.De Nederlandse Golf Federatie is van mening dat golfterreinen een belangrijke rol spelen in behoud van de open ruimte en in de ontwikkeling van natuur. Midden jaren negentig introduceerde de NGF het duurzaam natuur- en milieuprogramma Committed to Green (CtG), aangespoord door de groeiende belangstelling voor de golfsport en de groei in het aantal golfbanen. Het programma is een initiatief van Europese Golf Associatie (EGA) en is gericht op het stimuleren van golfbaanbeheerders om bewust om te gaan met natuur en milieu.

Leading nation


Het Committed to Green programma kent sinds april van dit jaar een (internationale) certificering door de Golf Environment Organization. De GEO wordt internationaal erkend en gefinancierd door onder meer de European Tour, de EGA, de R&A of St. Andrews en de EGCOA. Een tiental landen hebben zich inmiddels bij de Golf Environment Organization aangesloten. GEO heeft wereldwijd 14 gecertificeerde- (waarvan 3 Nederlandse) en 33 geregistreerde golfbanen in haar programma. In de periode april tot en met augustus heeft er een omzetting plaatsgevonden van de reeds CtG-gecertificeerde banen naar het GEO-certificaat. De meeste banen die daarvoor in aanmerking kwamen, hebben dit proces binnen dit tijdsbestek afgerond en de anderen volgen later dit jaar. Ook hebben een drietal nieuwe banen de certificering met goed gevolg doorlopen.
Met 19 GEO-golfbanen is Nederland de ‘leading nation’ van golflanden, die zich actief op het gebied van duurzaam natuur en milieubeheer bewegen.

GEO-gecertificeerde golfbanen:


Golfclub Dirkshorn
Domburgsche Golf Club
Golfclub Driene
Golf & Countryclub Geijsteren
Koninklijke Haagsche Golf & Country Club
Heemskerkse Golfclub
Golf & Country Club Herkenbosch
Hilversumsche Golf Club
Golfclub De Hooge Bergsche
Golfbaan de Rottebergen
Kennemer Golf & Country Club
Golfclub Kromme Rijn
Nieuwegeinse Golfclub
Noordwijkse Golfclub
Golf Club Olympus
Openbaar Golfterrein De Hoge Dijk
Oosterhoutse Golfclub
Golfvereniging De Peelse Golf
Golfbaan Welderen
Zaanse Golf Club
Golfclub Zeewolde