Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Stranden, Slapen, eten en drinken op Curaçao


Rustige strand bij Hyatt Regency curaçao

De stranden op Curaçao zijn legio. Zij bevinden zich hoofdzakelijk aan de ‘onderzijde’ van het eiland. De bovenzijde van het eiland heeft een ruige kust waar de zee tegen de rotsen beukt. Er zijn daar nauwelijks stranden, vooral ook omdat er zo’n krachtige branding en sterke onderstroom is en zwemmen nagenoeg onmogelijk is. Dat kan wel bij de tientallen mooie stranden en baaien aan de onderkant van het eiland.Veelal moet er toegang voor de stranden betaald worden. Er zijn rustige stranden, Avila Beach Hotel in Willemstad (toegang € 3), en drukke stranden zoals bij Jan Thiel Baai (€ 2,50). Meer naar het westen van het eiland zijn de stranden zeker zo mooi en overwegend gratis. Vooral de stranden en baaien die omgeven worden door kalkstenen riffen zijn populaire duik- en snorkelspots.
Informatie over de verschillende stranden en wat de eventuele entreeprijs is, is te vinden op: curaçao.com en www.vakantie-curacao.nl.

Klein Curaçao


Een van de mooiste stranden is te vinden op Klein Curaçao, zo’n anderhalf uren varen vanaf Curaçao zelf. Het onbewoonde eilandje is -het is een cliché, we weten het- zo’n typisch bounty eiland met parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en zo hier en daar een pelikaan op een paal. Een van de mooiste stranden is te vinden op Klein Curaçao, zo’n anderhalf uren varen vanaf Curaçao zelf. Het onbewoonde eilandje is -het is een cliché, we weten het- zo’n typisch bounty eiland met parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en zo hier en daar een pelikaan op een paal. Wat bouwvallige en verlaten vissershutten maken het beeld compleet. En als een zwerm van zo’n vijftig flamenco’s langs vliegt, hun roze vleugels steken fel af tegen de blauwe lucht, kan onze dag niet meer stuk.
Op Klein Curaçao staat het leven in het teken van luieren, zwemmen, duiken en snorkelen. Al snorkelend komen wij schildpadden tegen die zich voeden aan het groene blad dat vlak voor de kust groeit. Jammer dat we geen onderwatercamera hebben. Het is een koddig gezicht die uitgestrekte nekjes en fladderende poten. Het leuke is dat we de beesten zonder problemen kunnen aanraken.
Dagtochten naar Klein Curaçao kunnen gemaakt worden met de Miss Ann www.missannboattrips.com
en de catamaran van bountyadventures.com


Slapen


Een van de luxere onderkomens op Curaçao is het net geopende Hyatt Regency Curaçao. Het hotel ligt aan de uiteinden van de Spaanse Baai. De ligging is prachtig en uniek voor het eiland. In tegenstelling tot veel van de resorts op het eiland die langs de Jan Thiel baai liggen, is dit hotel gesitueerd in een rustige omgeving met mooie stranden, zwembaden en enorm veel faciliteiten (Spa, Tennis, Duikschool vlakbij, etc.). En niet onbelangrijk, naast de golfbaan The Old Quarry. Het hotel is sfeervol ingericht en straalt luxe uit. <br />
Een van de luxere onderkomens op Curaçao is het net geopende Hyatt Regency Curaçao. Het hotel ligt aan de uiteinden van de Spaanse Baai. De ligging is prachtig en uniek voor het eiland. In tegenstelling tot veel van de resorts op het eiland die langs de Jan Thiel baai liggen, is dit hotel gesitueerd in een rustige omgeving met mooie stranden, zwembaden en enorm veel faciliteiten (Spa, Tennis, Duikschool vlakbij, etc.). En niet onbelangrijk, naast de golfbaan The Old Quarry. Het hotel is sfeervol ingericht en straalt luxe uit.
Meer informatie op: www.curacao.hyatt.com

Voor iedere toerist is er op Curaçao wel een hotel, appartement of huisje te vinden. Van luxe en dure resorts en hotels tot eenvoudige Bed & Breakfast bij de mensen van Curaçao thuis. Op Westpunt zijn maar enkele hotels en wat lodges bij particulieren. Waaronder het Kurá Holanda Lodge met zo’n 100 luxe bungalows. Kijk op: www.kurahulanda.com. Van dezelfde organisatie ligt ook een schitterend hotel in de wijk Otrobanda in Willemstad. Zie: www.kurahulanda.com.

De meeste hotels kunnen via touroperators of hotelboekingssites geboekt worden.
Via de website www.kleinensfeervol.nl zijn , de naam zegt het al, kleine en sfeervolle accommodaties te huren.
Ook kleine individuele accommodaties hebben websites. Kijk bijvoorbeeld eens op www.chamba-curacao.nl.

Eten en drinken


Een begrip op het eiland is het snèkken. Op Curaçao is een keur aan restaurants aanwezig. Dat varieert van kleine lokale eethuisjes tot de wat luxere restaurants. Een begrip op het eiland is het snèkken. Op zo’n beetje elk straathoek in Willemstad staan onooglijke huisjes met tralies voor de ramen. Mensen verzamelen zich voor een openstaand raampje. Daar wordt gesnèkt. In de Snèkhuisjes kan je vaak de heerlijkste Antilliaanse pasteitjes en andere hapjes kopen. Officiële snèktoers zijn er niet, maar de snèkhuisjes zijn niet te missen en zeker de moeite waard om te stoppen.

Op weg naar de Westpunt is voor een lunch Landhuis Dokterstuin een leuke stop. Plantage Dokterstuin was al in gebruik in de 17e eeuw. Het landhuis dateert waarschijnlijk van de 18e eeuw. In de tweede helft van de 19e eeuw was het in bezit van de overheid, die kleine delen van het land in pacht gaf aan voormalige slaven. Op deze wijze hoopte de overheid de landbouw te stimuleren. Nu is er een Creools restaurant gevestigd in Landhuis Dokterstuin. Het heeft een eenvoudige lokale kaart, plastic op tafel, maar alles smaakt prima. Het landhuis heeft geen website, maar op weg naar de Westpunt staat het wel bewegwijzerd.

Andere restaurants op het eiland die de moeite waard zijn:
Asia de Cuba


Asia de Cuba is een restaurant dat een mix serveert van de Aziatische en Latijns-Amerikaanse keuken, bedoeld in gezamenlijkheid te eten. Geniet van de speciale cocktail in laagjes van wijn, sake en rum. Adres: Zuikertuintje Shopping Center; Zuikertuintjeweg z/n , Willemstad (geen website).
Na afloop van het diner bij Asia de Cuba kan men nog salsadansen bij het nabij gelegen Grand Café De Heeren


Hemingway Beach Bar & Restaurant


Dit restaurant ligt aan Seaquarium Beach. Hier kunt u dineren in de open lucht op een van de drie locaties aan zee. Informatie op: Hemingwaybeach.com


Brakkeput Mei Mei


Dit grillrestaurant ligt aan het voorterras van het historische plantagehuis Brakkeput Mei Mei. Hier kunt u onder de sterren genieten van vis- en vleesspecialiteiten van de grill, gecombineerd met heerlijke salades. Informatie op: Brakkeputmeimei.com.


Zelf koken kan ook, Bij Angelica’s Kitchen worden kooklessen georganiseerd in Antilliaans koken. Onder de bezielende leiding van Clarita wordt, met een glas wijn in de hand, gekokkereld in de grote keuken

Angelica's Kitchen


Zelf koken kan ook, Bij Angelica’s Kitchen worden kooklessen georganiseerd in Antilliaans koken. Onder de bezielende leiding van Clarita wordt, met een glas wijn in de hand, gekokkereld in de grote keuken. En na de kookkunsten kunt u alles zelf opeten. Erg leuk om te doen. Meer informatie op : www.angelicas-kitchen.com.