Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Van Sprookjespark tot Golfpark


In de ochtendnevel lijkt het alsof het golfpark onderdeel uitmaakt van het sprookjespark. Sprookjesachtig, bijna mystiek doemt het clubhuis uit de nevel op. Hoewel het aan het sprookjespark grenst, is Efteling Golfpark verder een op zichzelf staand park waar het overigens uitstekend toeven is. De link met het sprookjespark is natuurlijk de naam, dat zijn ook de arrangementen die er geboden wordt en het uitzicht vanaf sommige holes op de feeërieke torens van de attracties van het sprookjespark de Efteling.

onbekende foto-: 469

De Efteling golfbaan is een leuke en uitdagende golfbaan die golfers van elk niveau wat te bieden heeft.. De baan die tussen de natuurgebieden de Loonse en Drunense Duinen en het landgoed Huis ter Heid ligt, heeft schitterende waterpartijen en bebossingen. Donald Steel heeft iedere hole een eigen karakter gegeven. Het vereist van de speler een strategisch speelplan.

Veel groene accenten


Op de winterdag dat wij Efteling Golfpark bezoeken, ligt de golfbaan er prima bij. De begroeiing is gevarieerd met zowel loof- als naaldbomen. Met name die naaldbomen zorgen ervoor dat ook ’s winters de baan nog veel groene accenten heeft. De golfer krijgt ook nu een heel aardig beeld heeft van hoe divers de golfbaan er ’s zomers bij kan liggen. Het golfpark is een thuishaven voor veel soorten bloemen, planten, bomen en dieren. Tevens werd het riviertje “De Moerse Loop” met de aanleg in ere hersteld. Daar zal menige golfer zo zijn mening over hebben.
Ondanks de enorme regenbuien die de weken ervoor ook Noord-Brabant teisterden, valt de nattigheid op het golfpark mee als wij er spelen. Volgens de dienstdoende marshal is dat vooral de te danken aan de stevige wind van de laatste (droge) dagen die de baan heeft drooggewaaid.

Baanmanagement


De wintergreens maken de baan weliswaar iets korter, maar zeker niet minder uitdagend.
Op de eerste 9 is het af en toe oppassen voor het water links en rechts en vooruit. Een heel grote waterpartij speelt de golfer op meerdere holes parten. Op de derde hole heeft de architect Donald Steel, het riviertje de Moerse Loop over de gehele lengte van de fairway in ere hersteld.. Tot het uitholen goed opletten dat de bal niet te veel afwijkt van de juiste koers.
De tweede 9 hebben minder water, maar daar zijn, bijvoorbeeld op hole 13 de bunkers met name voor de dames, lastig gesitueerd. Het vereist nauwkeurigheid om op deze par-3 vanaf de damestee direct op de green te landen in plaats van in de bunker.
Hole 13 is ook de hole waar je nog een glimp kan opvangen van de attractie Fata Morgana van het sprookjespark. Nog wel. De begroeiing schiet enorm uit en als de bomen niet worden gesnoeid, zal dit uitzicht op den duur verdwijnen.
onbekende foto-: 476
Fata Morgana vanaf Hole 13

onbekende foto-: 474
Fata Morgana vanaf het sprookjespark

Bij Hole 17 en 18 is weer wat water in het spel. Bij 17 is een goed baanmanagement, afgestemd op de eigen mogelijkheden, aan te bevelen. De courseplanner die voor een paar euro te kopen is, geeft al verschillende mogelijkheden aan. Hetzelfde geldt een beetje voor hole 18. Maar met het schitterende clubhuis in het vizier als eindpunt, en een beetje doordacht spel, zal deze hole voor de meeste golfers geen problemen opleveren.

Schappelijk geprijsd


Het clubhuis van Efteling Golfpark is gezellig en sfeervol. Het restaurant serveert een kleine maar volwaardige kaart tegen aantrekkelijke prijzen. Een baquette zalm voor € 4 en een hoofdgerecht van € 12 mag toch zeer schappelijk genoemd worden.

Arrangementen


Greenfees voor 18 holes championship course van Efteling Golfpark liggen op € 48 voor doordeweekse dagen en € 59,50 voor de weekenden.
In samenwerking met het hotel van Sprookjespark de Efteling zijn er ook leuke arrangementen voor een totaalweekend
Voor tussen de € 126 en € 151 pp krijgt de golfer een Birdie Arrangement dat bestaat uit Greenfee 18 holes Efteling Golfpark, Driegangen keuzediner in het Efteling Golfpark of Efteling Hotel, Overnachting in een comfortkamer in het Efteling Hotel en uitgebreid ontbijtbuffet. Er zijn ook Eagle arrangementen en golflesarrangementen. Kijk voor meer informatie op de website van Efteling Golfpark:
www.efteling.com

onbekende foto-: 477