Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Aanleg Amsterdam International Golf Club gestart


Amsterdam International Golf Club is gestart met de bouw van een golfbaan op een toplocatie in Nederland. Het terrein van de Amsterdam International is één van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. De ligging tussen Schiphol, de A9 en de A10 zorgt voor uitstekende bereikbaarheid.

Amsterdam International Golf Club is gestart met de bouw van een golfbaan op een toplocatie in Nederland. Het terrein van de Amsterdam International is één van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. De ligging tussen Schiphol, de A9 en de A10 zorgt voor uitstekende bereikbaarheid.Er werd al over gespeculeerd, Komt die golfbaan vlakbij Schiphol er nog? Ja dus. Volgens de grondleggers wordt het een golfbaan met internationale allure. Marcel Welling, CEO van Amsterdam International Golf Club, maar vooral bekend als CEO van BurgGolf, kondigde onlangs aan dat de bouw van de top-golfbaan van start is gegaan. De Amsterdam International Golf Club. De golfbaan wil banen als The Dutch en het nog te voltooien Cromvoirt Golf & Country Club evenaren. “De golfbaan zal tot de absolute top gaan behoren en aan de hoogste internationale standaard voldoen”, laat Wellink weten. “Ook het clubhuis beantwoordt aan de hoogste kwaliteitseisen en zal verschillende luxueuze faciliteiten bieden, zoals een exclusief restaurantconcept, uitgebreide fitness en wellness en vergaderruimtes uitgerust met de nieuwste technologieën.”

Internationaal ontwerp en niveau


De par 73 Championship Course golfbaan van Amsterdam International  is een ontwerp van voormalig Ryder Cup captain en US Masters winnaar Ian Woosnam. De golfbaan bestaat uit 18 holes met driving range en een clubhuis. De par 73 Championship Course golfbaan is een ontwerp van voormalig Ryder Cup captain en US Masters winnaar Ian Woosnam en Mastergolf.
Het design maakt optimaal gebruik van het geaccidenteerde terrein. Hoogteverschillen tot 14 meter, waterpartijen, unieke perspectieven en prachtige zichtlijnen geven de baan een on-Nederlands karakter. Het resultaat is een championship golf course van internationale allure die golfers van ieder niveau een unieke golfervaring zal bezorgen.

Exclusief


Amsterdam International wordt een exclusief full-service concept waar men alles kan vinden dat men wenst. Stijlvol gastheerschap, gastronomie van hoog niveau, uitgebreide fitness- en wellness voorzieningen zijn elementen die bijdragen aan een uitzonderlijke ervaring.
Het clubhuis is een ontwerp van architectenbureau Mecanoo. Het interieur zal worden ontworpen door de bekende designer Piet Boon.

De aanleg van de golfbaan is inmiddels gestart. In het voorjaar wordt het gras ingezaaid. De golfbaan en de bijbehorende faciliteiten zullen naar verwachting medio 2012 in gebruik worden genomen.

Meer info: www.amsterdam-international.nl
Het design van Amsterdam International Golf Club maakt optimaal gebruik van het geaccidenteerde terrein.  Hoogteverschillen tot 14 meter, waterpartijen, unieke perspectieven en prachtige zichtlijnen geven de baan een on-Nederlands karakter. Het resultaat is een championship golf course van internationale allure die golfers van ieder niveau een unieke golfervaring zal bezorgen.