Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Cromvoirt Golf & Country Club geen gewone golfbaan


Tijdens een feestelijke openingshandeling onthulde de Vughtse Burgemeester Van der Mortel een kunstwerk van de beeldend kunstenaar Jits Bakker en daarmee werd de aanleg van de prestigieuse golfbaan een feit. Op de foto Links burgemeester Van der Mortel en rechts mede-eigenaar Sander van Gelder. Hij verwacht dat de golfbaan, die media 2012 in gebruik zal worden genomen, tot de absolute top van Nederland en Europa zal gaan behoren. Aan de gasten van de officiële opening liet hij weten dat hij verwacht dat zijn golfbaan gastheer voor de Dutch Open in 2016 zal zijn.===

Donderdag 16 december is de aanleg van de top golfbaan Cromvoirt Golf & Country Club,een 18 holes par 71 Championship Course, officieel van start gegaan. Tijdens een feestelijke openings-handeling onthulde de Vughtse Burgemeester Van der Mortel een kunstwerk van de beeldend kunstenaar Jits Bakker en daarmee werd de aanleg van de prestigieuse golfbaan een feit.
Eigenaar Sander van Gelder verwacht dat de golfbaan, die media 2012 in gebruik zal worden genomen, tot de absolute top van Nederland en Europa zal gaan behoren. Aan de gasten van de officiële opening liet hij weten dat hij verwacht dat zijn golfbaan gastheer voor de Dutch Open in 2016 zal zijn.
Donderdag 16 december is de aanleg van de top golfbaan Cromvoirt Golf & Country Club,een 18 holes par 71 Championship Course,  officieel van start gegaan. Tijdens een feestelijke openingshandeling onthulde Burgemeester Van Vught, de heer Van der Mortel, een kunstwerk van de beeldend kunstenaar Jits Bakker en daarmee werd de aanleg van de prestigieuse golfbaan een feit. Sander van Gelder is geen onbekende in de golfwereld. Na de verkoop van zijn juweliersketen Schaap Citroen Van Gelder maakte hij het resort Vale do Lobo met twee championship courses tot de absolute top van Europa.
Met zijn investeringsmaatschappij Portland Group is hij mede-aandeelhouder van The Dutch in Spijk en met zijn Europe’s Finest, waartoe Schloss Moyland Golf Resort behoort, heeft hij ook zijn schreden gezet in de Duitse golfwereld. En nu dus Cromvoirt Golf & Country club. Daarin heeft zijn Portland Group een meerderheidsaandeel.

Niet gewoon doen


De 18-holes golfbaan Cromvoirt Golf & Country Club vlakbij het Noord-Brabantse Vught wordt een golfclub voor privéleden en (hun)gasten en er is een mogelijkheid voor bedrijfsleden. In 2011 zal gestart worden met het werven van founding members. Er worden verschillende soorten certificaten aangeboden. Voor bepaalde en onbepaalde tijd. Voor single membership, couples en ook voor families. Daarnaast worden er ook Corporate Memberships beschikbaar gesteld voor bedrijven die gebruik willen maken van Cromvoirt Golf & Country Club voor hun netwerkactiviteiten. Bij de officiële start hield Van Gelder zijn toehoorders voor dat er vaak wordt gezegd: doe maar gewoon…. “Dat is nu wat we met Cromvoirt Golf & Country Club juist niet gaan doen”, benadrukt hij. “Met deze golfbaan wordt een nieuwe dimensie gegeven aan het niveau van golfbanen in Nederland en Europa. De baan, het clubhuis met restaurant en de andere faciliteiten krijgen een kwaliteitsniveau dat maar op enkele plaatsen in Europa bestaat. Naast de 18 holes Championship Course zal de golfbaan bestaan uit een prestigieus clubhuis en up-to-date trainingsfaciliteiten. De club wordt uitgerust met faciliteiten zoals een Wellness- en Business center en een horecagelegenheid op sterniveau.”

Top architecten


Om dit alles te verwezenlijken is de golfbaanarchitect Kyle Philips aangetrokken. Philips behoort tot de top van wereld als het om golfbaanarchitectuur gaat. Hij heeft de 18-holes golfbaan ontworpen waarbij een goede balans is gezocht tussen de bestaande landschapskenmerken en de nog aan te brengen variatie in het golflandschap.
Voor het clubhuis is Voor het clubhuis van Cromvoirt Golf & Country Club is de Portugees/Zuid-Afrikaanse architect Vasco Vieira ingeschakeld. Samen met zijn team was hij onder andere verantwoordlijk voor het ontwerp van het grootste deel van het luxe Vale do Lobo Resort. Vieira’s ontwerp van het clubhuis van de golfbaan vlakbij Vught is eigentijds en past goed in het beleid en het concept van Cromvoirt Golf & Countryclub. de Portugees/Zuid-Afrikaanse architect Vasco Vieira ingeschakeld. Samen met zijn team was hij onder andere verantwoordlijk voor het ontwerp van het grootste deel van het luxe Vale do Lobo Resort. Vieira’s ontwerp van het clubhuis is eigentijds en past goed in het beleid en het concept van Cromvoirt Golf & Countryclub.

Investeringen en leden


De investering in Cromvoirt Golf & Country Club ligt, zo vertelt Van Gelder, op circa € 35 miljoen. De golfbaan biedt werkgelegenheid aan zo’n 40 mensen die werkzaam zullen zijn voor de golfclub en voor het restaurant.

De 18-holes golfbaan wordt een club voor privéleden en (hun)gasten en er is een mogelijkheid voor bedrijfsleden. In 2011 zal gestart worden met het werven van founding members. Er worden verschillende soorten certificaten aangeboden. Voor bepaalde en onbepaalde tijd. Voor single membership, couples en ook voor families. Daarnaast worden er ook Corporate Memberships beschikbaar gesteld voor bedrijven die gebruik willen maken van Cromvoirt Golf & Country Club voor hun netwerkactiviteiten.

Informatie is de vinden op de website www.cromvoirtgolf.nl

Om dit alles te verwezenlijken is de golfbaanarchitect Kyle Philips aangetrokken. Philips behoort tot de top van wereld als het om golfbaanarchitectuur gaat. Hij heeft de 18-holes golfbaan  Cromvoirt Golf & Country Club vlakbij Vught ontworpen waarbij een goede balans is gezocht tussen de bestaande landschapskenmerken en de nog aan te brengen variatie in het golflandschap.