Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Extreem Golfen ook voor de bezadigde golfer


Golf heeft er een dimensie bij gekregen. De sport is niet langer alleen bedoeld voor een elite, ook spelers die in zijn voor nieuwe ervaringen en een flinke adrenalinestoot willen, hebben het spel ontdekt en daarmee is het extreem golfen geboren. Voor al deze mensen is het boek Extreem Golfen een aanrader.Avontuurlijke spelers zijn op zoek naar het verleggen van golfgrenzen op banen waar wilde dieren over de baan lopen, de greens wit of zwart zijn. Van verzengende hete banen in de woestijn of tot de wereldkampioenschappen ijsgolfen in Groenland. Zelfs erotisch gevormde bunkers in Frankrijk tot ruwe en gevaarlijke velden in Afganisatan vallen onder de noemer extreem golfen. Het boek Extreem Golfen vormt een ontdekkingsreis langs de meest extreemste, klimtologisch meest uitdagende en gevaarlijkste golfbanen ter wereld met een uniek karakter.

Onspeelbaar door wapentuig


De schrijver Duncan Lennard (in een overigens uitstekende vertaling van Titia van Schaik) heeft in vier hoofdtukken Extreem Golfen geschreven. Naast de smakelijk vertelde verhalen over de ravijnen met krokodillen van Lost City Course in Zuid-Afrika , ratelslangen en scorpioen tussen de fairways in Arizona en ijzige greens uit Groenland is het boek ook geillustreerd met schitterende foto’s die zeer tot de verbeelding spreken. Zo zien we boven het fotobijschriftje “Twee schoten in een klap” de loop van een Russische houwitser die volgens de schrijver in de richting van de green wijzen op de eerste hole van Kabul Golf en Country Club. Een hele schare Afghanen kijkt toe hoe een landgenoot de bal speelt. Niemand lijkt te weten of de bal mag worden gedropt wanneer die tegen het wapentuig komt. Het beste is om maar te doen wat er gezegd wordt.
Foto’s van giraffen op een golfbaan doen het natuurlijk altijd goed. Zeker in ons land waar we al lyrisch zijn als er een ree of vos gesignaleerd wordt.
De glooiende fairways van the International Golf Club in Massachusetts USA maken je reislustig. Kortom Extreem Golfen is een boek om te lezen en te bekijken. Ook als je het zelf wat bezadigder bent.

Extreem Golfen kost € 19,99 en is te bestellen bij www.hetgolfkado.nl