Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Open Nederlands Kampioenschap FootGolf


Gezien het succes van de vorige afleveringen, organiseert de Nederlandse FootGolf Bond (NFGB) ook dit jaar weer een Nederlands Kampioenschap FootGolf. In het weekend van 25 en 26 juni zullen profvoetballers de degens kruisen met amateurspelers in de strijd om de titel ‘Nederlands FootGolf Kampioen 2011’

Gezien het succes van de vorige afleveringen, organiseert de Nederlandse FootGolf Bond (NFGB) ook dit jaar weer een Nederlands Kampioenschap FootGolf. In het weekend van 25 en 26 juni zullen profvoetballers de degens kruisen met amateurspelers in de strijd om de titel ‘Nederlands FootGolf Kampioen 2011’.In de zomer van 2009 was het eerste Nederlands Kampioenschap FootGolf een groot succes. Topspelers zoals Kenneth Perez, Roy Makaay, Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen deden op golfbaan Het Rijk van Nijmegen hun uiterste best om in zo min mogelijk trappen het parcours te ronden. Niet alleen de aanwezige toeschouwers waren getuige van deze strijd, ook vele geďnteresseerden thuis konden door het verslag van RTL7 uiteindelijk zien dat Theo Janssen in een neary Kenneth Perez versloeg.

Vanwege het Wereldkampioenschap voetbal in 2010 werd besloten in dat jaar geen Nederlands Kampioenschap FootGolf te organiseren. Echter, dit jaar zal er wel weer gestreden worden om de nationale titel. In tegenstelling tot 2009 is in 2011 het kampioenschap geopend voor zowel amateurs als profvoetballers. FootGolf is een combinatie van voetbal en golf en wordt gespeeld op officiële golfbanen met holes met een diameter van 53 centimeter Hierdoor krijgt iedereen de kans om de strijd aan te gaan met spelers waar je normaal gesproken alleen op tv of in het stadion naar kunt kijken. Interessante vraag wordt dan: zijn er amateurs die een beter balgevoel hebben dan de profvoetballers? Op zondag 26 juni, de finaledag, zullen we het antwoord op deze vraag weten.

Hoewel de voorbereidingen nog volop gaande zijn, is het al mogelijk om in te schrijven. Er is namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor inschrijvingen en informatie kunt u contact opnemen met Maurits van Tubergen Lotgering, de event manager van de NFGB. Hij is bereikbaar op maurits@nfgb.nl of 06-42131581.
Meer informatie over de sport en dit toernooi is terug te vinden op www.nfgb.nl