Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golfen en genieten bij prachtig Frans kasteel


Chateau d'Aiguefonde De Nederlandse kunstenaar Paul de Vilder toverde dit oud Frans kasteel om tot een kleinschalig, luxueus hotel.<br />

Frankrijk is en blijft een van de favoriete golfbestemmingen van bezoekers van Golfreiswijzer. Zo’n beetje alle regio’s zijn in trek. Voor Francofielen die op zoek zijn naar een bijzonder onderkomen in de buurt van golfbanen is er in het aanbod van enkele golftouroperators een aantrekkelijk hotel bijgekomen. Chateau d’Aiguefonde. Het hotel ligt halverwege Toulouse en de Middellandse Zee, niet ver van de Pyreneeën en is van de Nederlandse kunstenaar Paul de Vilder. Vlakbij liggen een paar leuke golfbanen.Op Chateau d’Aiguefonde vond de kunstenaar Paul de Vilder zijn droom. Het is een oud kasteel waarvan de fundamenten teruggaan tot de Romeinse tijd. De restauratie van het Chateau d'Aiguefonde deed hij zoveel mogelijk zelf en dat nam zo'n vijf jaar in beslag. Vanaf 1994 opende het kasteel zijn deuren als luxueus, kleinschalig hotel. Na een tweede restauratieronde is het kasteel nu helemaal af en in oude glorie hersteld. Het hotel ligt in een prachtig park met oude bomen en fonteinen. De acht ruime comfortabele kamers zijn ingericht met mooie, antieke meubelen.

Golf en meer

Golfers kunnen in de directe omgeving op twee golfbanen terecht. De vriendelijke baan van La Barouge-Mazamet ligt op tien minuten rijden. De 18-holes baan heeft de Montagne Noir als decor. Iets verder, op 40 minuten rijden, ligt Golf d'Albi. Een prachtige afwisselende parkbaan vlak bij de rivier de Tarn met brede fairways, strategisch neergelegde bunkers en mooi waterpartijen.
Golf d'Albi. Een prachtige afwisselende parkbaan vlak bij de rivier de Tarn met brede fairways, strategisch neergelegde bunkers en mooi waterpartijen.
Ook voor niet-golfers biedt de omgeving van Chateau d'Aiguefonde voldoende bezienswaardigheden. De levendige stad Toulouse, het mooie, oude Albi en Carcassone dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, zijn een bezoek meer dan waard. Wandelaars kunnen kiezen uit verschillende tochten in de omgeving. Maar een dagje genieten op een comfortabele ligstoel aan de rand van het zwembad is minstens zo'n aantrekkelijk alternatief.

Golfarrangementen naar het Chateau d’Aiguefonde worden aangeboden door de golftouroperators

www.golf-expedition.com

www.3dgolf.nl

Prijs: vanaf € 495 pp voor 4 dagen met 2 greenfee’s.
De arrangementen zijn op basis van half pension zodat de golfer kan genieten van de culinaire gastvrijheid van het hotel. Van mei tot en met september stelt eigenaar Paul de Vilder alles in het werk om het zijn gasten naar de zin te maken. Hij is een begenadigd kok die zelf de scepter zwaait in de keuken.


De genoemde prijs is exclusief reis. Dat kan per KLM. Deze maatschappij vliegt drie keer per dag rechtstreeks op Toulouse. Vandaar is het een uur met de auto naar Chateau d'Aiguefonde. www.klm.nl

Meer informatie over het Chateau op: www.chateau-aiguefonde.nl