Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Geniet van de gastvrijheid van Aruba Ún verbeter tegelijkertijd je swing


AdvertorialSteeds meer golfliefhebbers hebben de weg naar een buitenlandse golfbaan gevonden. De combinatie van vakantie en golf doet veelal wonderen. Een andere sfeer, een ander klimaat, goed eten en een andere green: ingrediŰnten voor een boeiend en beter golfspel! Op gastvrij Aruba kun je genieten van een welverdiende vakantie Ún kun je je swing verbeteren.


onbekende foto-: 554

De championship course Tierra del Sol ligt in het uiterste noorden van Aruba en bestaat sinds 1996. De 18-holes championship heeft uitzicht op het karakteristieke California Lighthouse en de azuurblauwe zee. Geiten en leguanen zorgen voor wat extra gezelligheid. Vanwege de ligging van de baan speelt de passaatwind een niet aflatende rol bij het golfspel. Bij het ontwerp, van Robert Trent Jones II, is met deze wind dan ook rekening gehouden. Zo zijn er diverse langere fairways vanwege de meewind, en kortere omdat je tegen de stevige wind in moet slaan. Tierra del Sol beschikt bovendien over een Par view Technologie in de golfkarretjes met een 10,4 inch kleurenscherm. Op deze manier kunnen deelnemers de baan overzien, de afstand van de kar naar de green aflezen en de score bijhouden. Daarnaast kun je communiceren met het clubhuis en onderweg hapjes en drankjes bestellen.

Uitbreiding in zicht


Tierra Del Sol start in 2007 met de aanbouw van een 9 holes golfbaan. Deze baan komt naast de reeds bestaande baan te liggen. Met de aanvulling van deze baan komt het totaal aantal holes op Aruba op 36. De baan moet voor het hoogseizoen 2008, in november klaar zijn. Aruba is dan ook hard op weg om een golfbestemming van formaat te worden.

onbekende foto-: 553

The Links


The Links at Divi bestaat ongeveer twee jaar. De baan heeft 9 holes (par 36). De baan beschikt over een uitgebreide golftrainingsfaciliteit met een driving range, chipping area en een oefenbunker. De baan beschikt over een clubhuis en heeft twee restaurants en een lounge die over het water uitkijkt. Golfers die hun swing willen verbeteren kunnen terecht in het Video Swing Analyse station.
De wind speelt hier weliswaar een minder prominente rol, toch is ook hier de passaatwind altijd aanwezig. Daarom is ook deze baan ontworpen met de wind in het achterhoofd. De moeilijkheidsgraad van deze baan zit hem in de vele waterpartijen en de nauwe opzet van de baan.

Voor in de agenda


23-27 augustus - PRO-AM golf Tournament

4-9 november - KLM Aruba Open