Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Rinus van Blankers wint plaats in Senior Open


Op golfclub De Dommel werd onlangs gestreden voor de PGA Holland Senior Cup 2011 Rinus van Blankers won en mag daardoor deelnemen aan de Van Lanschot Senior Open dat van 24 tot en met 26 juni wordt gehouden op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club. Op de foto vlnr Brian Gee (tweede), Jan Dorrestein (winnaar 60+), Rinus van Blankers (winnaar), Ad Wessels (winnaar 70+) en Eric Kruijning (derde).<br />

Rinus van Blankers heeft maandag op golfclub De Dommel de PGA Holland Senior Cup 2011 gewonnen. Daarmee kwalificeert de professional uit Sint-Oedenrode zich voor het Van Lanschot Senior Open dat van 24 tot en met 26 juni wordt gehouden op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club. Van Blankers speelt in een veld met onder anderen de voormalige wereldtoppers Sam Torrance en Ian Woosnam.Van Blankers was met een ronde van 71 slagen een slag beter dan de winnaar van vorig jaar, Brian Gee. Met een ronde van 73 slagen legde Eric Kruijning beslag op de derde plaats. Jan Dorrestein (76 slagen) won in de categorie 60+, Ad Wessels (ook 76) in de groep 70+. Gee en Dorrestein kregen van toernooidirecteur Pieter van Doorne een wildcard voor het toernooi op de Haagsche. Beide professionals namen ook in 2010 deel aan dit nieuwe toernooi op de European Senior Tour.

Eindelijk gelukt

De 52-jarige Van Blankers heeft de afgelopen jaren geprobeerd om de European Senior Tour te bereiken. Dat is de pro uit Sint-Oedenrode nog niet gelukt, maar hij mag nu dus wel meedoen aan de Nederlandse wedstrijd van deze Tour, het Van Lanschot Senior Open. 'Ik ben erg blij dat ik nu eindelijk op het hoogste Europese niveau voor heren boven de vijftig kan spelen. Ik train al jaren om een vaste kaart voor de Senior Tour te krijgen, tot op heden zonder succes. Dat ik kan spelen in het Van Lanschot Senior Open is een geweldige kans,' aldus een blije Van Blankers.

Speciale spelvorm

Het driedaagse Van Lanschot Senior Open is door het deelnemersveld en de spelvorm zeer speciaal. De eerste twee dagen spelen de professionals in teamverband met een amateur, een zogenaamde pro-am. Er is zowel een team- als een individuele score. Zondag spelen de professionals solo en wordt de score van die dag bij die van de vorige twee dagen opgeteld. De winnaar is degene met de laagste score over drie ronden. De amateurs zijn genodigden van Van Lanschot en andere partners van het toernooi. Het prijzengeld voor het Van Lanschot Senior Open bedraagt 250.000. De winnaar verdient 37.000.

Koninklijke Haagsche Golf & Country Club

De Koninklijke Haagsche, de oudste golfclub van Nederland, werd opgericht in 1893. Als eerste gastheer van het Dutch Open in 1912 en decor voor vele internationale toernooien neemt de club een bijzondere plaats in de geschiedenis van het Nederlandse golf. De huidige baan werd in 1938 in gebruik genomen en onlangs nog gerenoveerd. In 1981 was de Haagsche voor de laatste van 18 keer gastheer van het KLM Open met winnaar Harold Henning. In 2010 keerde de European Tour terug met het Van Lanschot Senior Open.

Het Van Lanschot Senior Open is een toernooi van TIG Sports en wordt ondersteund door Deloitte. Het driedaagse toernooi maakt deel uit van de European Senior Tour, het hoogste niveau voor professionals boven de vijftig in Europa. Ian Woosnam, Sandy Lyle, Nick Faldo en Sam Torrance zijn enkele van de golfgrootheden die op de Senior Tour spelen. Titelverdediger is de Engelsman George Ryall.

Meer informatie op: www.vanlanschotsenioropen.nl