Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Dames amateur-golftop treffen elkaar op Noordwijk


Van vandaag 20 juli tot en met zaterdag 23 juli is de top van het Europees amateur-vrouwengolf aanwezig op Noordwijk. In samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) wordt op de Noordwijkse Golfclub het Individueel Europees Amateur Kampioenschap Dames gehouden. De uitdaging is groot, mede door de slechte weersverwachtingen en de hoge rough. Noordwijk is een duinbaan en tevens een van de moeilijkste banen in Europa. De winnares van 2010, de Duitse Sophia Popov, zal haar titel komen verdedigen. Nederland wordt goed vertegenwoordigd door onder anderen: Karlijn Zaanen, Krista Bakker, Varin Schilperoord en Myrte Eikenaar. Het toernooi is te volgen via www.ielac2011.com.


Noordwijkse golfclub Op de Noordwijkse Golfclub zijn deze week diverse dames uit de Europese amateur-top tien aanwezig. Ook de winnares van vorig jaar, Sophia Popov uit Duitsland, komt haar titel verdedigen. Andere toppers zijn: de tweeling Leona en Lisa Maguire uit Ierland (beste amateurs van Europa), Amanda Stršng uit Zweden (ELTK 2011 gewonnen met het Zweedse team) en Manon Gidali uit Frankrijk (3de op de Junior Solheim Cup-ranking). In totaal zijn 145 deelneemsters uit 23 landen aanwezig, zoals BelgiŽ, Oostenrijk, Denemarken, Rusland, Spanje en ItaliŽ.

Nederlandse top


Ook de Nederlandse amateurtop is goed vertegenwoordigd door tien dames:
Karlijn Zaanen(winnares NK t/m 21 jaar - 2011), Elise Boehmer (lid van Jong-Oranje), Myrte Eikenaar (Noordwijk Dames 1-Landskampioen 2011), Krista Bakker (winnares NK Strokeplay Dames - 2011),Ileen Domela Nieuwenhuis (lid van Jong-Oranje), Caroline Karsten (winnares RiverWoods Junior Open 2009), Anne van Dam (lid van Jong-Oranje), Tessa de Bruijn (Noordwijk Dames 1-Landskampioen 2011), Giulia van den Berg (lid van Jong-Oranje), Varin Schilperoord (winnares Voorjaarswedstrijd 2011) en Bianca Dekker (captain van Noordwijk Dames 1-Landskampioen 2011).

Noordwijkse Golfclub

De Noordwijkse staat bekend als een mooie linksbaan. Door de weersomstandigheden, de hoge rough en de snelle greens wordt het deze week voor de dames een zware opgave. Als gastclub heeft de Noordwijkse Golfclub honderd vrijwilligers bereid gevonden om iedere dag, in samenwerking met de NGF, te helpen met de organisatie. Het publiek is alle dagen welkom, er wordt iedere dag gestart vanaf acht uur ís ochtends. Het toernooi is ook te volgen via www.ielac2011.com.