Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Goede prestatie Nederlanders op KLM Open


Shiv Kapur uit India is na de tweede dag van het KLM Open leider in het clubhuis. De speler uit India staat op -7. Marcel Siem en Stephen Dodd staan op -8 maar zij moeten hun tweede ronde nog afmaken. Van de Nederlanders valt vooral de prestatie van de amateur Dylan Boshart op. Hij staat op een negentiende plek met -3. Samen met Robert-Jan Derksen is hij de beste Nederlander.Door de vertragingen van donderdag hebben nog niet alle spelers hun tweede ronde kunnen voltooien. Zaterdagochtend worden 78 spelers terug in de baan verwacht voor het restant van hun ronde. Onder hen zijn ook de twee voorlopige leiders op -8. Stephen Dodd uit Wales speelde dertien holes, Marcel Siem speelde tien holes van de tweede ronde.
Shiv Kapur uit India voltooide wel alle 36 holes. Hij kwam binnen met een tweede ronde in 67 slagen voor een totaal van -7. Daarmee is hij leider in het clubhuis.

Rust

Rory McIlroy speelde een sterke tweede ronde (65 slagen) en doet met -5 mee om de titel in Hilversum. De nummer 4 van de wereld maakte vrijdag zes birdies en één bogey. Hij deelt de zevende plaats. Lee Westwood volgt op de negende plaats met een slag meer.
Dat het vandaag een lange dag was, deerde ze niet. Ze zeiden zelfs na afloop dat ze wel blij waren dat ze op deze dag beide ronden konden uitspelen. Rory McIlroy klom in tweede ronde naar de zevende plaats in het klassement van het KLM Open (foto: Golfsupport.nl)<br />
“Het was inderdaad een pittige dag”, aldus McIlroy, “maar nu kan ik mijn rust nemen. Ik hoef waarschijnlijk pas morgenmiddag weer te spelen en heb dus alle tijd om van deze lange dag te herstellen.” De Noord-Ier kijkt terug op een goed begin van het toernooi. “Na de eerste ronde moest ik wel nog even de drivingrange op om wat slagen aan te scherpen. En dat werkte. Ik miste daarna nog wel wat maar niet zoveel als in het begin. Ik ben tevreden met de -5”,aldus McIlroy.

Tricky

Westwood omschrijft de dag als ‘tricky’ als hem wordt gevraagd hoe hij aankijkt tegen spelen van zoveel holes op een dag. “Maar”, voegt hij daaraan toe,”ik ben wel tevreden. Het moeilijkste vond ik eigenlijk het wachten op de holes. Omdat Hanson zich had teruggetrokken moesten wij als tweebal vaak wachten, dat kan je uit je concentratie halen. Toch ging het goed en ik ga vol vertrouwen morgen de baan weer in.”

Opvallende prestaties Nederlanders

De Nederlandse golfers spelen een opvallende rol in het KLM open. Vorig jaar haalden drie Nederlanders de cut, dit jaar worden het er minstens vier. Onder hen is Robert-Jan Derksen. Hij houdt zicht op een goed resultaat met een totaal van -3 (68-69). Derksens beste prestatie in eigen land tot nu toe is een 28ste plaats.
Derksen die vandaag 28 holes speelde vertelt na afloop dat hij blij is met zijn -3. “Dat is een goede uitgangspositie voor een goede eindnotering. Ik heb overigens geen moment gedacht dat ik de cut niet zou halen. Het putten ging, door de conditie van de greens wel moeilijk, maar daar heeft iedereen last van.”

Dylan Boshart

Amateur Dylan Boshart speelde fantastisch de eerste 2 dagen van het KLM Open 2011.
Opzienbarend is het optreden van Dylan Boshart. De 20-jarige amateur staat er na twee ronden even goed voor als Derksen: -3 voor het toernooi. Voor Boshart is het de eerste keer dat hij het KLM Open speelt. Hij geniet van zijn goede notering. “Door de baan zag ik zelfs, toen ik nog -4 stond, mijn naam op het leaderboard staan. Dat gaf een enorme kick”, aldus Boshart die zegt dat hij het hier allemaal voor doet.
Robin Kind is de tweede Nederlandse amateur die zaterdag en zondag waarschijnlijk nog in actie komt. Na ronden in 71 en 68 slagen staat hij op -1.
Een birdie op de laatste hole verlengde ook het verblijf van Maarten Lafeber in het toernooi. Hij staat op -1 na ronden in 68 en 71 slagen. Lafeber klonk opgelucht na afloop. “Ik ben zo ontzettend blij dat ik het weekend speel.”

Hole-in-one

Gareth Maybin maakte op de tweede dag van het KLM Open een hole-in-one. De Noord-Ier sloeg de bal op hole 5 met een ijzer 9 in een keer in de hole. De pech voor Maybin is dat er op die hole geen grote prijs staat. Een hole-in-one op hole 15 levert deze week een BMW 650i Coupé op.

Meer informatie op:www.klmopen.nl