Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Golfarrangementen in Washington State


In Washington State, gelegen in het uiterste noordwesten van de Verenigde Staten, liggen meer dan 120 golfbanen. De staat ontwikkelt zich dan ook meer en meer als een golfbestemming. Daardoor ontstaan ook allerlei arrangementen waarin golf centraal staat. Drie gerenommeerde golfbanen en diverse hotels, wijngaarden en limousine bedrijven hebben hun krachten gebundeld voor arrangementen naar de Tri-Cities regio in het zuidoosten van Washington State (Kennewick, Pasco en Richland).Foto van hole 3 van golfbaan Columbia Point Washington State USA, Verenigde Staten De arrangementen bestaan uit gereduceerde tarieven voor accommodaties en golfbanen. Ook kan de hele reis geregeld worden bij één organisatie, wat de consument het gemak van het zogenaamde one-stop-shopping biedt. Het hotel spreekt voor de gast golftijden af en bevestigt deze met de verschillende golfbanen. U kunt de arrangementen uitbreiden met diverse spa-behandelingen en met rondritten per limousine langs meer dan 150 wijnboeren in het hart van het wijnlandschap van Washington State.

Grootste Green


Bij dit initiatief zijn drie golfbanen betrokken. Canyon Lakes is volgens Golf Digest een vier-sterren baan, en is daarmee de hoogst geklasseerde baan uit de Tri-Cities regio. Deze baan staat bekend om de green van hole 12, die in oppervlakte de grootste in de Pacific Northwest is. De tweede baan is Columbia Point. Deze baan is ontworpen door James J. Engh, een professionele golfbanenontwerper met bijna 25 jaar ervaring. De baan is uitdagend voor zowel beginnende golfers als voor de meer geroutineerde golfers. Tot slot kan men kiezen voor Horn Rapids. Deze fraai gelegen baan ligt als een oase in de uitgestrekte vlaktes van de regio. De baan staat bekend om de prachtige natuurlandschappen en de rust die op het terrein voelbaar is.

Van grillig tot weelderig


In totaal telt Washington State maar liefst 128 golfbanen. Deze golfbanen zijn grofweg op te delen in twee stijlen. In het oosten tonen de banen de grillige en ruwe kant van de staat, terwijl je in het westen voornamelijk luxueuze en weelderige banen in bosrijke gebieden vindt. De diversiteit die zo kenmerkend is voor Washington State, komt dus ook terug in de golfbanen die overal in de staat te vinden zijn.

De arrangementen kunnen geboekt worden via het Tri-Cities Visitor & Convention Bureau, meer informatie over de arrangementen en hoe te boeken is te vinden op www.visittri-cities.com