Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

Wim van der Maas wint Robein NK Putten 2011


Wim van der Maas uit Tilburg is Nederlands Kampioen Putten geworden. Op de Goyer Golf & Country Club had de speler van Prise d'Eau Golf over 36 holes 68 slagen nodig. Daarmee eindigde Van der Maas met één slag voorsprong op de nummer 2. Meer dan 2300 amateurgolfers deden de voorbije maanden mee aan de eerste editie van het Robein NK Putten.‘Dit is echt super’, lacht Wim van der Maas. De kersverse Nederlands Kampioen Putten bekijkt nogmaals de beker en de waardecheque die hij zojuist uitgereikt heeft gekregen uit handen van Ruud Hageman (directeur Robein) en John Woof (golfprofessional). 'Er hadden natuurlijk nog een paar putts meer in gekund’.
John Woof met Wim van der Maas, winnaar van het NK Putten 2011. (foto: Pepper productions)

Fanatiek getraind

Van der Maas (handicap 10.5) lichtte na afloop een tipje van de sluier op over zijn benadering van de finale. De speler van Prise d’Eau had in de voorbereiding niets aan het toeval overgelaten en zeer serieus naar de finale van het NK Putten toegewerkt. ‘Als je te gretig bent, is het ook niet goed, maar ik wilde hier wel een goed resultaat neerzetten.’ De Tilburger trainde daarom fanatiek. ‘Ik heb de laatste maand drie keer in de week telkens één a twee uur getraind op mijn putts. Als je in dit veld iets wil laten zien, dan is dat echt nodig.’
In de halve finales eindigde Van der Maas nog als vijfde. ‘Na de halve finale heb ik met John Woof gepraat. Hij heeft me wat tips gegeven waar ik veel aan heb gehad. Vooral over hoe je korte putts met veel break moet benaderen.’ De eerste Nederlands Kampioen Putten had mede door zijn voorbereiding maar drie 3-putts in de finale en speelde het parcours van tweemaal achttien holes in 35 en 33 slagen, voor een totaal van 68.

Greens op European Tour-niveau

Van der Maas leverde een knappe prestatie, want gemakkelijk was het parcours in Eemnes allerminst. De speciaal geprepareerde wedstrijdgreen was razendsnel en de holes waren lastig gestoken door golfprofessionals John Woof en Rob Mouwen. Door de speciale voorbereiding van hoofdgreenkeeper Peter Schaijk en zijn team had de wedstrijdgreen een snelheid van elf op de stimpmeter, een snelheid die op maar weinig greens van Nederlandse banen wordt gehaald. ‘Ik ben op Prise d’Eau Golf een veel lagere snelheid gewend’, complimenteerde Van der Maas de greenkeepers van de Goyer.
De deelnemers werden bovendien niet gespaard door de weergoden. Tussen zonnige momenten door werden de finalisten geteisterd door stevige regenbuien.

Top-3 gedomineerd door Prise d'Eau

De tweede plaats werd bemachtigd door Victor Franzen. De getalenteerde jonge speler (14 jaar) van Open Golf Zandvoort zette in de eerste ronde de beste score van de dag neer, maar viel in de tweede ronde terug. Vier spelers eindigden met 70 slagen en streden in een spannende play-off om de derde plaats. Gerrit Krebaum (Prise d’Eau Golf) wist zijn concurrenten uiteindelijk te verslaan met een putt van 3 meter.

Winnaar gaat naar Dubai

Wim van der Maas, wint met zijn zege in het Robein NK Putten een reis voor twee personen naar Dubai, inclusief vlucht, hotel, toegang tot de finale van de Race to Dubai en een meet & greet met Joost Luiten.

Groot aantal deelnemers

Aan de eerste editie van het Robein NK Putten deden 2377 amateurgolfers mee. In de voorbije maanden werden 52 kwalificatiewedstrijden in heel het land afgewerkt. Via deze kwalificaties plaatsten 330 golfers zich voor de vijf halve finales. Uniek aan de opzet van Robein NK Putten is dat deelname aan het toernooi open staat voor alle amateurgolfers. Mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, hoge handicappers en lage handicappers, strijden allemaal in hetzelfde toernooi. De jongstee deelnemer aan het Robein NK Putten was 11 jaar, de oudste deelnemer 77 jaar.

Meer informatie: www.nkputten.nl.