Terug naar de nieuwsbrief | www.golfreiswijzer.nl

In Finland afslaan, in Zweden uitholen


Voor veel golfers is Finland nog onbekend terrein. Onterecht. Het land telt meer dan 100 golfbanen en voordeel van zo’n noordelijk land is dat er in de zomer bijna de klok rond gegolfd kan worden. In ieder geval kan je in Finland nog gerust na het journaal van acht uur aan je rondje beginnen.Een paar weken geleden schreven wij al over het golfen bij de middernachtzon in Zweden. Ook in Finland, zeker verder naar het noorden, is er tot na middernacht volop daglicht. Golfen onder de middernachtzon is dan ook populair in Finland en is een ongekende belevenis.
Het Finse golfseizoen duurt van mei tot september, vaak zelfs wat langer. Omdat het aantal golfers in Finland aanzienlijk lager ligt dan in Nederland is het lang niet zo druk op de banen als bij ons. Tel daar nog bij de mogelijkheid om bijna 24 uur per dag te golfen en het zal duidelijk zijn dat je altijd op een golfbaan terecht kan.
Iedere zomer worden er tientallen toernooien georganiseerd. De Midnight Golf Tournaments beginnen of eindigen meestal om middernacht.

Meri-Lappi


In Finland ligt ook de meest noordelijk gelegen golfbaan ter wereld, Oulu Golf Club. Op deze 36 holes golfbaan kan je tijdens de twee zomermaanden daadwerkelijk 24 uur per dag golfen. De baan wordt algemeen omschreven als exotisch. Deze benaming is vooral te danken aan de moerassen, bossen, heide, heuvels en de schitterende Sanginjoki Rivier die in en rondom de golfbaan aanwezig zijn.
Meri-Lappi Golf Club (Green Zone Golf Course) in het Fins Lapland is een van de meest bijzondere banen van het land. De golfbaan is nu twintig jaar oud en uniek in de wereld. De 18-holes liggen verspreid over twee landen. Enkele holes worden dan ook in Zweden gespeeld. Het leuke is dat je op holes 6 vanuit het ene land, een hole-in-one in het andere land kan spelen.
Omdat de baan omgeven is door rivieren, en water een belangrijke rol speelt op bijna elke hole, wordt Meri Lappi door de meeste golfers als moeilijk omschreven.

Evenementen


Voor golfers die meer willen dan golfen alleen is er in Finland ook voldoende vertier. Komend voorjaar en zomer biedt Finland voor bezoekende toeristen een zeer gevarieerd aanbod aan evenementen. Kunstvoorstellingen, concerten, muziekevenementen, theatervoorstellingen, kindervoorstellingen en gekke evenementen waaronder het Wereldkampioenschap ‘vrouwen dragen’ en ‘sauna zitten’.
Een uitgebreid overzicht staat in de gratis Engelstalige folder ‘Finland Festivals 2007’ dat aangevraagd kan worden via het Fins Verkeersbureau tel: 020 201 3489 of via e-mail finland.nl@mek.fi.
Informatie over evenementen vindt men eveneens op
www.visitfinland.com/nl

www.zomerinfinland.nl

www.festivals.fi